Poslední díl seriálu Slunečná je tu: Zazvonil zvonec a pohádky je konec

Herci se v poslední epizodě vrátili na začátek.

Po více jak dvou letech se uzavírá příběh mladého podnikatele a milionáře Janka Linharta (Marek Lambora) a statkářky Týny Popelkové (Eva Burešová). První díl seriálu Slunečná jsme mohli na televizních obrazovkách vidět 11. 1. 2020 a poslední bude odvysílán dnes, a to 22. 2. 2022. Velké finále se odehraje tam, kde to celé začalo, a to v kostele v Zápech, kde v rámci první epizody proběhl pohřeb tatínka Popelkových (Ota Jirák).

Na natáčení úplně první scény zavzpomínala Bára Jánová, která si zahrála Sylvu Popelkovou: „Mně se asi vybaví, jak můj seriálový tatínek Ota Jirák chápal v rakvi, když na svém pohřbu usnul. Točili jsme to přesně před dvěma lety, a když jsme točili tu svatbu Týny a Janka, tak jsem si na to vzpomněla a musela jsem se smát. Tenkrát jsem se tedy taky smála, a to jsem měla brečet. Schovala jsem proto obličej do dlaní a nikdo to nepoznal.“

Svatební šaty, které Týna na svatbě oblékne, už jsme v seriálu nejednou viděli. „Šaty už znám. Pro Týnu jsou osudové, měla se v nich vdávat se Štěpánem, než mu utekla. Jsou po její mamince a vdávat se v nich Týna zkrátka musí. Je to dědictví,“ připomněla historii šatů Eva Burešová. Všichni přítomní při natáčení svatební scény prožívali velké emoce. „Jak jsem šel, pomalu jsem se začal probouzet, do té doby jsem neviděl před sebe. Byl ve mně takový zvláštní pocit, protože to celé končí a zároveň je dnešek velký den pro ty naše postavy. Končíte celý seriál,“ zavzpomínal na natáčení Marek Lambora.

V rámci obřadu zazní i song, který známe z úvodních titulků Slunečné, a to Kovbojská. Na svatbě se totiž objeví kapela Michala Hrůzy. „V seriálu je samozřejmě ta písnička nazpívaná jinak než původní verze. Nevadí mi to. Lidi občas neví, zda je to Kovbojská, nebo Slunečná, ale to je v pořádku,“ přiznává muzikant, který na svatbě ale zahrál původní verzi.

Některé možná překvapí, že natáčení svatební scény nebyl poslední den, kdy se herci na place sešli. Poslední klapka totiž padla ve chvíli, kdy se se hrdý tatínek Janek vrací z porodnice.

Kromě ústřední dvojice se v seriálu představila celá řada dalších herců, a to na příklad Lukáš Langmajer, Barbora Jánová, Filip Tomsa, Eva Holubová, Iva Hüttnerová, Jan Šťastný, Filip Blažek, Lucie Benešová, Dana Batulková, Ondřej Pavelka, Roman Tomeš, Pavla Tomicová, Tereza Brodská, David Prachař, Maroš Kramár, Veronika Arichteva, Martina Preissová, Norbert Lichý, Karel Zima, Jana Stryková, Eva Decastelo, Leoš Noha, Josef Polášek, Regina Řandová, Ota Jirák, Lucie Polišenská, Richard Tesařík, Martin Sitta, Václav Helšus, Václav Knop, Michal Kern, Zdeněk Pohlreich, Jan Plouhar atd.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací