Filmové události #09/22: Sean Penn natáčí dokument ve válkou zmítané Ukrajině

Christopher Nolan zase představil biografii o Oppenheimerovi.

Sean Penn se vydal do konfliktních zón na Ukrajinu. Christopher Nolan připravuje nový projekt. Seriál Živí mrtví točí finální epizodu. Snímek Kraven the Hunter obsadil další významnou postavu. Andrew Garfield se představil v prvním traileru k seriálu Under the Banner of Heaven. A ukázku nabídl i pořad The Man Who Fell To Earth. Třetí ročník pražského Comi-Conu pak odhalil nového hosta.

#09/22

Uplynulými dny otřásla zpráva o vpádu ruských vojsk na Ukrajinu, kterým prezident Putin rozpoutal válku na tomto území. Toto dění se pak dotklo i filmového průmyslu. Kromě toho, že se tvůrci snímku Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství rozhodli posunout uvedení finální traileru vzhledem k vážnosti situaci, tak se k samotnému konfliktu ozval i herec Sean Penn. Ten se zrovna nachází na Ukrajině, kde měl pracovat na svém novém projektu, místo, aby se evakuoval a odjel do bezpečí, rozhodl se Penn ve válkou zmítané zemi zůstat, vydat se na bojiště a natočit o tamější situaci dokument.

Docela tematická je pak i další událost minulého týdne. Režisér Christopher Nolan (Počátek, Interstellar, Tenet) totiž momentálně natáčí snímek o Oppenheimerovi, tzv. otci atomové bomby. Tvůrci tak nabídli první fotografii, na které mohou fanoušci vidět Cilliana Murphyho představitele titulního Oppenheimera. Spolu s tím pak bylo uveřejněno, že do hereckého obsazení se přidal i Kenneth Branagh v zatím nespecifikované roli.

Nyní však něco trochu veselejšího, máme tu novinky i ze světa komiksů. Snímek Kraven the Hunter, který se zaměřuje na stejnojmenného záporáka obvykle bojujícího proti Spider-Manovi, má také herecký přírůstek. Do role padoucha Chameleona byl totiž obsazen Fred Hechinger, který se nedávno proslavil v seriálu Bílý lotos či filmu Žena v okně. Titulní postavu tu pak ztvární Aaron Taylor-Johnson, dále se zde pak má objevit i Russell Crowe.

Nebylo by to pak ono bez trailerů. Jeden nabídli i tvůrci krimi seriálu Under the Banner of Heaven. Tato minisérie se inspiruje stejnojmennou knižní předlohou založenou na skutečných událostech. V hlavních rolích zde pak budou k vidění Andrew Garfield, Sam Worthington či Wyatt Russell. Pořad pak bude vysílat streamovací platforma Hulu.

Ukázku nabídl také sci-fi pořad The Man Who Fell To Earth. Ten se zaměřuje na příchod mimozemšťana na Zemi, který se zde objevuje v historicky důležitém momentu, a tak osud naší planety padá do jeho rukou. Diváci se mohou těšit na herce jako je Chiwetel Ejiofo, Naomie Harris, Jimmi Simpson, Rob Delaney či Bill Nighy.

Na závěr pak něco z domova. Pořadatelé třetího ročníku festivalu Comic-Con Prague uvedli nového hosta, kterým je herec Cary-Hiroyuki Tagawa. Ten se proslavil ve snímcích jako jsou Mortal Kombat (zde se objevil po boku Christophera Lamberta, dalšího velkého hosta letošního pražského Comic-Conu), Pearl Harbor, Planeta opic, Tekken, bondovka Povolení zabíjet nebo seriály Muž z vysokého zámku, Hvězdná brána, Star Trek: Nová generace či Star Wars: Povstalci a mnohé další. Na třetí ročník Comic-Con Prague se můžeme těšit od 22. do 24. dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací