Filmové události #11/22: Flash a jiní DC superhrdinové dostali odklad, do Česka připutovalo HBO Max

Je tu i nový Batman.

Zemeckisův Pinocchio nabídl nové fotografie. Třetí řada seriálu Banda (The Boys) má naopak neočekávaný plakát. Očekávané snímky ze světa DC byly opět posunuty. DC Liga supermazlíčků se zase představila v prvním traileru. Ukázku sdíleli i tvůrci sci-fi Moonshot. Oficiální klip je tu i k Obi-Wanovi. A v traileru se ukázala i druhá řada netflixovského seriálu Bridgertonovi. V Česku začalo oficiálně vysílat HBO Max. Na závěr pak smutná zpráva, opustila nás Eva Zaoralová.

#11/22

Nová hraná adaptace Pinocchia (tedy jedna ze dvou, spolu s tou Guillerma del Tora) je už za dveřmi, a tak není divu, že tvůrci v čele s režisérem Robertem Zemeckisem nabídli první oficiální fotografie ze snímku. Na těch je k vidění především Tom Hanks v roli Geppetta. Datum premiéry filmu zatím nebylo potvrzeno.

První plakát pak zveřejnil i seriál Banda (The Boys), který vysílá streamovací platforma Amazon Prime Video. Na posteru je k vidění postava Billyho Butchera, kterého ztvárňuje Karl Urban, tentokráte má však zjevně nadpřirozené schopnosti, což je pro něj novinkou. Třetí sezóna Bandy bude k vidění od 3. června.

Očekávané snímky studia Warner Brothers pak dostaly nová data premiér. Superhrdinské filmy The Flash a Aquaman and the Lost Kingdom se z letoška posunuly na rok 2023. Pozdější uvedení pak čeká i jejich DC kolegu Black Adama či DC Ligu supermazlíčků, nebo drama o původu Willyho Wonky. Naopak sequel Shazama!, nesoucí podnázev Fury of the Gods, bude k vidění o něco dříve, a to již v prosinci tohoto roku, oproti původnímu červnu 2023.

Když už je řeč o DC, tak tu k němu máme i jeden trailer. Ten se vztahuje k výše zmíněnému animáku DC Liga supermazlíčků, v němž se představí i Keanu Reeves jako nový hlas kresleného Batmana. Hlavní roli tu však hrají titulní mazlíčkové, kteří jsou v komiksech zvířecími protipóly populárních hrdinů jako jsou Batman, Superman, Wonder Woman,The Flash či Green Lantern. Hlasy dalším postavám pak propůjčí například Dwayne Johnson, Kevin Hart, John Krasinski, Vanessa Bayer, Natasha Lyonne, Diego Luna nebo Marc Maron a další.

V ukázce se pak také představilo sci-fi Moonshot z produkce HBO. To se odehrává v daleké budoucnosti, kdy lidé částečně osídlili Mars a jedna dívka se tam vydává za svým přítelem, který se na Mars přestěhoval. V hlavních rolích se tu pak objeví Cole Sprouse a Lana Condor. Moonshot by pak měl být k vidění skrze HBO Max od 31. března.

Na konkurenčním Disney+ pak bude zase zanedlouho k dostání seriál Obi-Wan Kenobi zabývající se stejnojmennou postavou ze světa Star Wars, který též nabídl první klip. Do role titulního fanouškovského oblíbence se pak po prequeolech znovu vrací Ewan McGregor, po jeho boku se pak také navrací Hayden Christensen coby Darth Vader. Disney+ začne pořad streamovat od druhé poloviny května.

Naopak ukázku ke své druhé řadě zveřejnili tvůrci seriálu Bridgertonovi. V něm se vrací známé postavy, které si fanoušci v první řadě oblíbili. Druhá sezóna Bridgertonovi bude k vidění na Netflixu od 25. března.

V ČR se můžeme těšit z nové streamovací služby. Od 8. dubna byl totiž na český trh uveden HBO Max. Předchozí HBO Go na něj bylo automaticky převedeno. Diváci si tu tak mohou užít bohatou videotéku seriálů i filmů, mezi které patří například Duna či The Matrix Resurrections a další populární snímky.

Ve čtvrtek 10. března zemřela novinářka, překladatelka a umělecká ředitelka a poradkyně Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Eva Zaoralová.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací