6. Young Film Fest nabídne českou premiéru filmu Libertad a potěší i fanoušky Harryho Pottera

Alohomora, festival Young Film Fest otevírá své brány již tento čtvrtek.

Cílem festivalu Young Film Fest je u mladých diváků rozvíjet kritické myšlení, učit se dívat na filmy jinak a diskutovat o nich, proto již šestým rokem přináší spoustu zajímavých snímků pro mládež a filmy o dětech a mladých lidech. V rámci festivalu proběhne i několik českých premiér či magický doprovodný program.

Děti od 9 do 17 let se mohou proměnit v porotce, a navíc absolvovat několik tematických workshopů. Kromě toho se mohou diváci těšit na českou premiéru španělského snímku Libertad a pásma nejlepších filmů Best of Young & Short. Z dalších zajímavých projekcí jmenujme například vítězný film festivalu Sundance – turecký snímek Zločinci, ukrajinský snímek Tátovy boty, vizuálně zajímavý počin Techno, mama, příběh dvou sester Thea & Tuva či nejlepší dokumentární film festivalu v Sundance minulého roku Utéct.

Na své si přijdou i fanoušci série Harry Potter. Ti se mohou těšit nejen na první dva filmy, a to Harry Potter a Kámen mudrců a Harry Potter a Tajemná komnata, ale i na magický doprovodný program. „Pro fanoušky, kteří se zúčastní vědomostního kvízu máme připravenou soutěž o ceny. Po ní chystáme diskusi o fenoménu Harry Potter. Tu povede filmový guru Ondřej Moravec s autorkou podcastu Neplecha ukončena – Bárou Novákovou, která rozebírá první dva a půl díly oblíbeného čarodějnického příběhu do nejmenších detailů,“ prozradili pořadatelé festivalu. Šestý ročník Young Film Festu proběhne 21.-24. dubna 2022 v pražském Kině Kavalírka a v DOXu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací