Filmové události #17/21: Proběhl třetí ročník Comic-Conu a chystá se nový koncert Filmharmonie

První trailer nabídl čtvrtý Thor.

Thor: Láska jako hrom má první ukázku. Nový trailer nabídl i Rakeťák. Klip tu je i k chystanému sci-fi seriálu Night Sky. A video tu je i k pořadu Zakletý v čase. Naopak Netflix čelí problémům. V Praze zase proběhl třetí Comic-Con. Na závěr se pak blíží koncert Filmharmonie.

#17/22

Čtvrté pokračování Thora se blíží, a tak není divu, že tvůrci v uplynulých dnech představili první trailer. V něm je k vidění Thor, jeho noví přátelé Strážci Galaxie a krátce i Jane jako Lady Thor. Režie se zde opět, jako u posledního snímku, ujal Taika Waititi. Do kin se snímek chystá začátkem července.

Novou ukázku pak nabídl i chystaný animák studia Pixar Rakeťák. Ten se má odehrávat ve světě Toy Story. Příběh se má zaměřovat se na titulní postavu Buzze Rakeťáka, lépe řečeno jeho skutečnou předlohu, která se stala předlohou k vytvoření slavné hračky. Hlas Rakeťákovi tentokráte propůjčil Chris Evans, na rozdíl od Tima Allena, který postavu dabuje v původních filmech. Rakeťák bude k vidění v kinech i na Disney+ již v červnu.

Konkurenční streamovací služba Amazon Prime Video zase přišla s klipem ke svému novému sci-fi pořadu Night Sky. V tom se představí J. K. Simmons nebo Sissy Spacek. Toto osmidílné mysteriózní fantasy bude k dostání na Amazonu za necelý měsíc.

A do čtveřice s trailerem přišlo i HBO Max. To představilo svůj chystaný pořad Zakletý v čase. Ten je adaptací stejnojmenné novely autorky Audrey Niffenegger. Hlavních rolí se tu ujali Theo James a Rose Leslie. Seriál odstartuje od poloviny května.

Na rozdíl od zmíněných Disney+, Amazon Prime Videa a HBO Max si však o něco hůř vede Netflix. Ten čelí v současnosti problémům. Za prvé ztrácí věrné odběratele vlivem přílivu nových streamovacích služeb. Díky tomu si pak nevede moc dobře ani finančně. Velkou otázkou tak je, co bude dál.

Závěrem pak něco málo z domácího prostředí. Úspěšně proběhl již třetí ročník Comic-Con Prague. V rámci něj mohli fanoušci potkat celebrity jako jsou Julian Glover, Finn Jones, Tom Hopper, Richard Coyle, Bernard Hill či Christopher Lambert a další. Festival trval již tradičně tři dny, a to od pátku 22. do neděle 24. dubna.

Příznivci sci-fi, fantasy a jiných comic-conových žánrů však nemusí zoufat, již za pár dní se totiž uskuteční nový koncert Filmové filharmonie. Ten se tentokráte zaměří na znělky z videoher, takže si na své přijdou příznivci počítačových her. Koncert proběhne už příští sobotu, tedy 30. dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací