Tématem 7. ročníku Marienbad Film Festivalu je úryvek básně Petra Kabeše: „Pamatuji si, ale nevzpomínám si na to.“

„Výběr / Selection, „Forum Marienbad“ i „Vzory / Masters“.

Začátkem léta se v mariánskolázeňském hotelu Lesní mlýn ‒ Donbas sejdou fanoušci experimentálních a nezávislých filmů, protože se zde odehraje již 7. ročník Marienbad Film Festivalu. Jak již téma „Pamatuji si, ale nevzpomínám si na to“ naznačuje, letošní ročník odkrývá vrstvy paměti, filmových archivů a sedimentů, aby promlouval o unikající současnosti.

Centrem festivalového dění bude i tento rok Lesní mlýn – Donbas. Ten sice třicet let chátral, ale nyní se stává oblíbeným kulturním centrem Mariánských Lázní a Marienbad Film Festival mu přidá novou vrstvu paměti.

Filmový program Marienbadu nabídne tři sekce, a to „Výběr / Selection“ prezentující hosty z různých kontextů filmového experimentu formou masterclass, retrospektiv a místně specifických projektů, „Forum Marienbad“ uvádějící nejlepší projekty z otevřené výzvy formou přehlídky a „Vzory / Masters“, jenž představí výběr celovečerních filmů od etablovaných filmařů, kteří vnáší experiment do mainstreamu umělecké kinematografie.

Chybět nebude ani doprovodný program. V rámci hudební linky vystoupí umělci experimentující se zvukem. Vystoupí například neúnavný multiinstrumentalista a improvizátor Petr Vrba, Floex, Viah, St. Jakob či techno kolektiv KMEN. Letošní Marienbad Film Festival se uskuteční od 7. do 10. července 2022.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací