Filmové události #20/22: Disney+ již brzy nastoupí do Česka, v prvním traileru se představilo pokračování Avatara

Týden streamovacích stanic.

Filmový festival Elbe Dock je v plném proudu. Disney+ oznámilo novinky ke svému blížícímu se nástupu v ČR. Natáčet se začal seriál Ahsoka. Je tu i trailer k druhému Avatarovi. HBO Max pak zveřejnilo ukázku ke snímku Father of the Bride. A v klipu se představil i Netflixův pořad ze světa Resident Evil.

#20/22

V uplynulém týdnu odstartoval letošní ELBE DOCK, který probíhá v Praze, Ústí nad Labem a Drážďanech. Pátý ročník toho Mezinárodního filmového festivalu již tradičně doprovází šestnáctá Cena Pavla Kouteckého, která je jeho nedílnou součástí. Akce nabízí bohatý filmový program, který je přehlídkou studentů filmových škol, debutů a druhých snímků filmařů ze Střední Evropy. Festival pak potrvá do příští soboty, 21. května.

Na český trh pak zanedlouho vstoupí streamovací služba Disney+. Ta kvůli tomu přišla s exkluzivní nabídkou pro své nové předplatitele, kterou je 1590 Kč na rok. Zaváděcí nabídka bude dostupná pro ty, kteří si službu předplatí do půlnoci 13. června. Nová platforma pak bude dostupná od 14. června.

Mezi projekty, které si na ní budou diváci moci pustit bude i seriál Ahsoka ze světa Star Wars, jehož tvůrci v uplynulém týdnu oznámili začátek natáčení. Pořad se zaměřuje na stejnojmennou hrdinku, kterou si v něm zahraje Rosario Dawson, jež v roli debutovala ve druhé řadě Mandaloriana.

Nebyl by to však týden bez trailerů. A jeden takový nabídl i očekávaný sequel k Avatarovi, který se představil v první oficiální ukázce. Ta poprvé odhaluje něco málo z příběhu, který se podle všeho odehrává roky po tom původním. Avatar: The Way of Water pak vstoupí do kin v polovině letošního prosince.

Klip pak nabídla i romantická komedie Father of the Bride, která je remakem snímku Hlava rodiny z roku 1991, kde si titulní roli střihl Steve Martin. V nové verzi, která bude dostupná skrze HBO Max si hlavní postavu zahraje Andy Garcia. Tento rom-com bude dostupný na HBO Max již za necelý měsíc.

Na závěr tu pak máme video i z dílny Netflixu. Ten v traileru představil svůj seriál Resident Evil, který se odehrává v tomto filmovém a herním světě. Tento hororový pořad bude k vidění skrze zmíněný Netflix již od poloviny července.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací