Lucie Bílá bude během prázdnin zkoušet roli Tiny v muzikálu Maminy

Repertoár Divadla Lucie Bílé se rozroste o nový muzikál.

Velké letní prázdniny čekají nejen na žáky a studenty, ale i na divadla. Brány chrámů umění sice zůstanou zavřené, ale tamní herci a tvůrci rozhodně odpočívat nebudou. V Divadle Lucie Bílé s novou sezónou přijde i novinka v podobě nového hudebního představení Maminy.

Nejen crazy muzikál Láska je láska oživí hudební repertoár divadla v Karlově ulici. V září tohoto roku bude mít premiéru komorní muzikál Maminy (v originále Motherhood – The Musical) autorky Sue Fabisch. Od svého uvedení roku 2010 v USA si představení oblíbilo publikum nejen ve Spojených státech, ale i v Austrálii, ve Skotsku, v Peru nebo ve Venezuele.

Děj se točí kolem čtyř matek, které se potkají na předporodním večírku a společně sdílejí strasti i radosti mateřství. Obsazení je tedy ryze dámské. Lucie Bílá se představí jako svobodná matka Tina, Markéta Poulíčková a Markéta Schimmerová Procházková se chopí role prvorodičky Amy, Pavlína Ďuriačová a Tereza Hálová se promění v sarkastickou matku pěti dětí Barb a Ivu Pazderkovou a Kateřinu Pechovou uvidíme jako ambiciózní právničku Brooke.

Režie se chopil Antonín Procházka: „Muzikál Láska je láska jsme už dělali před patnácti lety, takže to byla částečně slezená hora, kdežto Maminy budou výletem do neprobádaných vod. Navíc si nevzpomínám, že bych někdy pracoval pouze s dámami. Mně to ale nedělá žádný problém. Já mám k ženám kladný vztah. Nic jiného mi ostatně nezbývá, protože mám doma tři – ženu, dceru, a i náš pes je fenka. A kdyby mně při zkoušení bylo moc úzko, můžu zajít na jedno do hospody U Parlamentu, kde sedí většinou chlapi.“

Mámy jsou prostřednictvím muzikálu Maminy prezentovány jako superhrdinky, které dennodenně bojují s padouchy, jako jsou domácí úkoly, školní svačiny, hory špinavého prádla. „Mateřství je jízda na emoční horské dráze, kde je narození dítěte teprve začátek… Být maminou, to je poslání na celý život,“ vzkazuje muzikál.

O překlad muzikálu se postaral Adam Novák, choreografie vzniká pod dohledem Ivany Hannichové a kostýmy má na starosti Michaela Horáčková Hořejší. Premiéra Mamin je naplánovaná na 21. září 2022. Jak to vypadalo na tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací