Snímek Stará známá písnička otevře 7. ročník Marienbad Film Festivalu

Zazní i koncert pražského elektro-popového tria Viah.

Slavnostní GALA, které již tradičně zahajuje Marienbad Film Festival, se odehraje ve znamení vzpomínání, které odráží téma letošního ročníku „Pamatuji si, ale nevzpomínám si na to“. Organizátoři vybrali snímek Stará známá písnička, kterým připomínají 100. výročí narození slavného režiséra Alaina Resnaise. Dílo z roku 1997 je ověnčeno 7 Cézary za nejlepší francouzský film.

Kromě filmového programu nabídne Marienbad Film Festival večery s experimentální hudbou. „Dojetí koncipujeme jako poklidný dojezd po dni plném intenzivních filmových zážitků, které se, stejně jako filmový program, věnuje experimentům v elektronické hudbě a v dalších žánrech. Divákům tak chceme představit, co zajímavého se zrodilo nejen na poli filmovém, ale i na poli experimentů se zvukem,“ prozrazuje hudební dramaturg festivalu Václav Ševčík.

Hned první, slavnostní, večer proběhne koncert pražského elektro-popového tria Viah. Z dalších interpretů jmenujme například mezinárodní kolektiv umělců LyrArkestra+, duo Boys křísící estetiku cyberpunku a nabízející intimní vhled do snového světa stroje odehrávajícího se napříč miliardami tranzistorů, propagátora volné improvizace Petra Vrbu či duo pražských elektronických hudebníků Bariel & TMA. Letošní ročník Marienbad Film Festivalu proběhne od 7. do 10. července.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací