Jan Budař natočil pohádku Princ Mamánek a přemluvil představitelku princezny Arabely k návratu před kameru

Každý musí dospět. I princ.

Herec, hudebník, scénárista a spisovatel Jan Budař rozšířil své profesní portfolio, a to o pozici režiséra. Na motivy své vlastní knihy natočil pohádku Princ Mamánek, kde se představí nejen jako ústřední devětatřicetiletý princ, ale i jako režisér, scénárista a autor hudby.  Během rozhovoru Jan Budař přiblížil, kde všude se nová česká pohádka natáčela, jak získal pro svůj film Janu Nagyovou, kterou všichni známe jako princeznu Arabelu či jak je pohádka spojena s Libuškou Šafránkovou a Josefem Abrhámem.

„Princ Mamánek je pohádka o princi Ludvíkovi Otomarovi Karlu XII. zrozeném Vznešeném, který nechce od maminky ze zámku, kterou hraje Jana Nagyová. Tatínek, kterého hraje Martin Huba, se na to již nemůže dívat a rozhodne se jednat a vkopne tady toho prince, kterého hraju já, ze zámku. Ten princ se vydá na nedobrovolnou cestu za svým dospěním a takovou iniciaci, která vede k jeho dospělosti,“ přiblížil ústřední zápletku Jan Budař.

Jak již tvůrce prozradil, v roli královny uvidíme herečku Janu Nagyovou, kterou si bezesporu všichni pamatujeme jako princeznu Arabelu, které kouzelný prsten splnil všechna přání. Budařovi se tak povedlo přivést herečku po osmadvaceti letech před kameru. Původně měli královský pár ztvárnit Libuška Šafránková a Josef Abrhám, ale osud tomu chtěl jinak. Pohádka se ale legendárního páru tak úplně nevzdala, protože jejich hlasy uslyšíme prostřednictvím audioknihy Princ Mamánek.

O tom, kde se pohádka natáčela, o písni, štábu i knižní předloze promluvil Jan Budař v rámci milého rozhovoru, který najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací