Film Slovo inspiroval k nahrání jedenácti duetů. Ústřední filmovou písně nazpíval Vojtěch Dyk a Lenka Dusilová

Dalších duetů se chopili Ondřej Gregor Brzobohatý s Danielou Písařovicovou či Anna Fialová s Ondřejem Rumlem.

Scénáristka a režisérka Beata Parkanová, jenž má na svém uměleckém kontě projekty, jako jsou Chvilky či Andílek na nervy, přichází s novým filmem, a to dramatem Slovo, který nás přenese do 60. let v Československu. Manželé v podání Martina Fingera a Gabriely Mikulkové si dali slovo, že budou stát při sobě v dobrém i ve zlém. Ale tehdejší složitá doba (srpen 1968) a malé město postaví manžele před těžké společenské i osobní zkoušky.

Snímek, jenž bude uveden do kin 15. září letošního roku, si z MFF Karlovy Vary odnesl Cenu pro nejlepší režii a Křišťálový glóbus za výkon Martina Fingera v hlavní roli. Nyní, dva týdny před premiérou, tvůrci představují ústřední filmovou píseň, klip a unikátní projekt.

Dobový snímek Slovo inspiroval k vytvoření alba, na němž se nachází dvanáct nahrávek jedenácti duelů. Autorem textů k písním je sama režisérka Beata Parkanová. Ústřední píseň Slovo zpívají Vojtěch Dyk a Lenka Dusilová. „Toto byl první text na desku a můj první pokus o písňový text vůbec. Byla jsem nervózní, jestli ho Honza Muchow přijme, a pak už následovala jen radost z toho, jakou hudbu k němu složil,“ svěřila se Parkanová.

Dalších písní se chopili Anna Fialová a Ondřej Ruml, Daniela Písařovicová a Ondřej G. Brzobohatý, Kateřina Winterová a Václav Havelka, Andrea Růžičková, Mikoláš Růžička, Tereza Krippnerová a Ondřej Rychlý a další.

Kromě Martina Fingera a Gabriely Mikulkové se ve filmu Slovo představí Jenovéfa Boková, Boleslav Polívka, Vladimír Polívka, Ondřej Sokol, Petra Hřebíčková, Taťjana Medvecká, Ján Jackuliak, Antonie Formanová nebo Marek Geišberg.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací