V muzikálu Doktor Faust uvidíme Natálii Grossovou, Tomáše Trapla, Elis Ochmanovou a další

Příběh o středověkém německém učenci bude mít rockové ladění i devítičlenný živý orchestr.

Zkoušení nového autorského muzikálu Doktor Faust se dostalo do své závěreční části a první diváci mohli během tiskové konference v Divadle Na Maninách vidět kostýmy, pod kterými je podepsán Patrik Holík.

Muzikál autorů Vojtěcha Adamčíka a Jana Batysty bude tak trochu netradiční, protože bude nejen rockově laděný a doprovodí ho devítičlenný živý orchestr, ale charakter Mefistofela bude ztvárněn dvěma postavami, a to mužem a ženou, kteří se v průběhu představená budou doplňovat. V roli Mefistofeles – muž se představí Ladislav Korbel, Vojta Wosák a Viktor Aaron. O ženskou stránku se postará Nikola Ciprová, Elis Ochmanová a Markéta Pešková.

„Faustovské téma je v divadelní a filmové tvorbě natolik probrané, že už se jedná svým způsobem o klišé. Jak toto věčné téma zpracovat neotřele je tedy netriviální otázka. Bylo nutné vzít si inspiraci v dílech Goetheho a Marlowa, i v analogickém příběhu o Jobovi. Snažil jsem se faustovské téma myšlenkově přiblížit spíše novodobému humanismu,“ vysvětluje autor textů písní a scénáře Jan Batysta a doplňuje: „Naše dílo není snahou o filozofii, naopak je psané pro divácký zážitek. Jde o přezkoumání myšlenek hříchu, spásy a odpuštění způsobem, který nejsnáze proniká do diváckých srdcí – písněmi.“

Hlavní role, Doktor Faust, byla nabídnuta muzikálovému herci Tomášovi Traplovi, kterého alternuje Zbyněk Fric. Do Markétky se převtělí Natálie Grossová, Marianna Polyáková, Lenka Stejskalová a Natálie Němcová. Obsazení dále doplní Dita Hořínková, Marie Šlehoferová, Kateřina Herčíková, Monika Sommerová, Kateřina Michejdová a mnozí další.

Jak budou kostýmy a scéna muzikálu Doktor Faust vypadat, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem FB profilu. Světová premiéra představení je naplánovaná na 22. září 2022.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací