Melodie z filmů Star Wars, Harry Potter či Superman odstartují novou sezónu koncertů Filmové filharmonie

Pocta světoznámému skladateli Johnu Williamsovi.

Věděli jste, že velikán filmové hudby, John Towner Williams, tento rok oslavil životní jubileum? Při příležitosti jeho devadesátých narozenin se rozhodla Filmová filharmonie věnovat první koncert nové sezóny právě jemu. Již první říjnovou sobotu zazní v pražském Rudolfinu to nejlepší z pera Johna Williamse.

Na programu koncertu najdeme spoustu oblíbených melodií ze světoznámých filmových titulů, jako jsou Superman, Indiana Jones a chrám zkázy, Čelisti, Schindlerův seznam, Harry Potter a Kámen mudrců, Jurský park, E. T. – Mimozemšťan či Star Wars. „Každý tematický koncert se snažím vylepšovat či obměňovat tak, aby i naši skalní fanoušci od nás stále slyšeli nějakou novinku. Tento připravovaný program není výjimkou, posluchači se mohou těšit třeba na suitu z filmu Navždy a daleko nebo hudbu z filmu Gejša,“ doplňuje ředitel orchestru a dramaturg Matěj Lehár.

Dirigentské taktovky se chopí mladý a talentovaný Josef Kurfiřt, se kterým jsme se mohli potkat již na koncertě složeném z hudby ze světa Star Wars také z pera Johna Williamse.

Nejen John Williams, ale i Filmharmonie slaví významné výročí. Orchestr sezónou 2022/2023 oslaví 10 let na hudební scéně. V následujících měsících se proto můžeme těšit na velmi pestrou nabídku, nové tematické programy, osvědčenou klasiku i nejoblíbenější skladby.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací