Slavnostní zahájení Finále Plzeň proběhlo ve festivalovém boxu pod dohledem Ester Geislerové a Petra Vančury

„Vítejte na oslavě českého filmu.“

Páteční večer patřil slavnostnímu zahájení filmového festivalu Finále Plzeň. Letošní ročník se točí kolem tajemných festivalových boxů. Ty jsou, dle průvodce festivalem Petra Vančury, plné filmových projekcí, hostů, zážitků i mezinárodních porot. V tematickém duchu se nesl i otevírací večer.

Měšťanská beseda a všichni diváci se ocitli v tajemném boxu. Aby ve tmě byli vidět přítomní hosté, moderátorská dvojice ve složení Ester Geislerová a Petr Vančura se prostorem pohybovala s čelovkami a baterkami. Pro všechny přítomné to byl bezesporu nevšední zážitek.

Hlavním bodem večera se stala projekce životopisného hudebního filmu Il Boemo. Promítání uvedla vzácná delegace v čele s režisérem Petrem Václavem. Herec Vojtěch Dyk, představitel hlavní role Josefa Myslivečka, se bohužel osobně dostavit nemohl, ale poslal videozdravici. Filmový festival Finále Plzeň bude probíhat do středy 28. září 2022.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací