Premiéra pohádky Největší dar byla plná bohů. Bohyně jara Vesna zavzpomínala během rozhovoru na natáčení

Jak se natáčí během valašské zimy?

Režisérské duo Daria Hrubá a Marta Santovjáková Gerlíková uvádí do kin pohádku Největší dar, ve které nám představí celou řadu slovanských bohů. A mnoho z nich dorazilo i na slavnostní premiéru. Na červeném koberci jsme proto mohli vidět Svarožice – Boleslav Polívka, Radegasta – Pavel Nový, Černoboga – Jiří Dvořák, Morenu – Zuzana Slavíková, Vesnu – Sabina Rojková a mnohé další. Poslední jmenovaná bohyně si s námi dokonce popovídala.

„Vesna je jedna z bohyň, je to bohyně jara, veselá a pozitivní postava,“ přiblížila svoji roli herečka. Sabina Rojková během rozhovoru zavzpomínala na natáčení. Vzhledem k tomu, že se děj pohádky točí kolem plánu bohyně zimy Moreny vládnout věčně, natáčelo se hned dvě zimy za sebou. „Zima byla velice, velice krutá na Valašsku. Když se podíváte na pohádku, uvidíte vítr, hodně sněhu … Všechno je to pravé. Velice jsme mrzli. Pod ty sukně se toho moc dát nedá, ale pak to vypadá na plátně hezky, takže to stojí za to,“ zavzpomínala Rojková a se smíchem dodala: „V jedné scéně poznáte, že nemůžeme moc mluvit. Tak to bylo tím, že mrzneme. Autentické.“ Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE.

Jak to na premiéře vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací