První záběry z filmu Děti Nagana představil režisér s herci na tiskové konferenci

Malí hokejisté v hlavní roli.

Příští rok uplyne přesně 25 let od chvíle, kdy čeští hokejisté na olympijských hrách v Naganu vyhráli zlato. Režisér a scénárista Dan Pánek se touto slavnou chvílí inspiroval a přináší nám rodinný film o tom, jak tento slavný okamžik ovlivnil tehdejší kluky a holky. Děti Nagana nás zavedou do 90. let a seznámí nás s partou kluků, kteří hrají hokej s tenisákem na obyčejném plácku a připravují se na důležitý zápas proti starším rivalům z vedlejší vesnice.

V hlavní dětské roli jedenáctiletého Dominika uvidíme Toma Brentona. „Kluci hrajou na plácku hokej, ale zároveň řeší trable se spolužáky, s holkama, doma. Vedle hokeje a plnění snů je to film o kamarádství, lásce, rodičovství. Ostatně malému Dominikovi jde především o to, aby se zalíbil holce ze sousedství,“ prozradil Dan Pánek. Dospělé role hrají Hynek Čermák, Klára Issová, Pavel Batěk, Otakar Brousek, Taťjana Medvecká, Štěpánka Fingerhutová nebo Simona Babčáková.

Na tiskové konferenci, na které tvůrci představili první teaser trailer, jsme se potkali s Hynkem Čermákem, Klárou Issovou, dětskými herci Tomem Brentonem, Johankou Rackovou a režisérem. Natáčení probíhalo v sedmi lokalitách po celé České republice. Vše se točilo v reálném prostředí. Roli ve filmu má i hokejová ikona Dominik Hašek.

Premiéra snímku Děti Nagana je symbolicky naplánovaná na 22. února 2023. Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací