Seriál Zlatá labuť, který vstupuje na televizní obrazovky, nás pozve do nejmodernějšího chrámu nákupů a luxusu v tehdejším Československu

Co o své roli prozradila herečka Kristýna Ryška (dříve Podzimková)?

Na televizní obrazovky a streamovací službu vstupuje nový dobový seriál pojmenovaný Zlatá labuť. Jak již název naznačuje, diváci budou moci sledovat vyprávění o osudech lidí spjatých se stejnojmenným obchodním domem, který byl ve své době nejmodernějším chrámem nákupů a luxusu v tehdejším Československu. Hlavních rolí se chopili Adam Vacula, Marta Dancingerová, Kristýna Ryška, Robert Mikluš, Petr Stach, Daniela Kolářová či Petr Kostka. Na režisérském postu se střídají Braňo Holiček a Biser A. Arichtev, který má s dobovou tématikou již nemalé zkušenosti, protože stojí za seriálem První republika.

Na tiskové konferenci, kde byl v premiéře promítnut i první díl seriálu, se sešla bohatá herecká a tvůrčí delegace, která Zlatou labuť představila novinářům. „Nezdá se to, ale před necelými sto lety žili lidé životy v podstatě velmi podobné těm našim, hlavní lidská trápení a radosti byly stejné, takže vlastně vyprávíme příběhy současné, ale v dobovém balení, které jim dodává na atraktivnosti,“ řekl producent Dramedy Productions Filip Bobiňski. Jeho slova potvrdila i herečka Simona Lewandowská, jenž se převtělila v jednu z prodavaček ve Zlaté labuti.

Na setkání nechyběl ani ústřední seriálový pár, a to Adam Vacula a Marta Dancingerová. „Je to člověk, který přijíždí ze zahraničí, odkud si přivezl inspiraci, vizi a sen, který tady realizuje v podobě Zlaté labutě. Přiváží do Prahy ve třicátých letech něco, co tady ještě nikdy nebylo. A baví mě, že je to sen, který plní svědomitě, a stejně tak přistupuje k lidem, kteří ve Zlaté labuti pracují,“ přiblížil postavu Petra herec Adam Vacula, který v poslední době natáčel především v zahraničí a velmi ho potěšila práce na českém projektu, a především čeština na place. Marta Dancingerová několika slovy uvedla i svoji roli, a to Báru Veselou: „Moje postava má docela pestrý vývoj. Začíná trochu jako holka ulice, která nezřídka podniká protizákonnou činnost. Ve Zlaté labuti se schovává před velkým průšvihem. A shodou okolností dostane příležitost dát životu nový směr.“

Natáčení seriálu Zlatá labuť probíhá především v ateliérech v pražských Kbelích, kde na ploše větší než 2 500 m2 vyrostlo hned několik sekcí obchodního domu, kde jsme potkali Kristýnu Ryšku. „Ve Zlaté labuti hraji postavu, která se jmenuje Irena Mašková. Je to dcera rodiny Kučerů, kteří vlastní Zlatou labuť. Je to vlastně jediná dcera, pak má ještě dva bratry. Tahle postava, dalo by se říct, je trochu intrikánka a velmi ambiciózní, což se tehdy moc nenosilo, aby žena měla svůj vlastní život. Díky tomu vzniká spousta rozbrojů v rodině a v profesním i osobním životě,“ představila Irenu Kristýna Ryška (dříve Podzimková).

(Foto: Červený koberec)

Herečka během rozhovoru vyzdvihla práci kostymérky Michaely Horáčkové Hořejší. „Kostýmy jsou prostě nádherné. Myslím, že zvláště u Ireny se vyřádila. Je to slušivá vypasovaná móda, ženy vypadají jako ženy. Chlapům to také moc sluší. Je to šťastná doba na kostýmy,“ svěřila se Ryška. Kristýna dále přiblížila, co ji zaujalo na scénáři, zda měla problém s dobovou mluvou či jak se ji natáčí s jejím seriálovým manželem Robertem Miklušem. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE.

Na tiskové konferenci s premiérovým promítáním Kristýna Ryška sice chyběla, ale do pražského kina dorazili režiséři Biser A. Arichtev a Braňo Holiček, herci Marta Dancingerová, Adam Vacula, Daniela Kolářová, Simona Lewandowská, Beáta Kaňoková, Michaela Maurerová, Ladislav Hampl, Pavel Řezníček, Barbora Bočková, Roman Vojtek a mnozí další. Akcí provázela moderátorka Kristina Kloubková.

Jak to na setkání vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací