Cyklus The Best of 3KinoFest nabídne snímky Íá, Trezor, Křtiny a další

Pět filmů + historický seminář.

Mezinárodní filmový festival 3KinoFest slaví desetileté výročí. Při této příležitosti bude letošní nabídka obsáhlejší než v předchozích letech. Již na přelomu února a března budou moci diváci vyrazit na filmové projekce v rámci cyklu The Best of 3KinoFest.

Během přehlídky The Best of 3KinoFest dostaneme šanci připomenout si filmy z Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky, které jsme mohli na festivalu vidět za posledních 10 let. Organizátoři vybrali pět jedinečných titulů. Cyklus zahájí 28. února polský snímek Íá režiséra Jerzy Skolimowského nominovaný na Oscara 2023. Následovat budou projekce v pátek 3. března, a to maďarský thriller Trezor (2018) a polské životopisné drama Bohové (2014). O den později budeme moci zhlédnout polskou komedii Křtiny (2021) a polské životopisné drama Ikarus. Legenda o Mietku Koszovi (2019).

Filmovému programu bude předcházet 24. února odborný historický seminář s názvem „Vítězný únor“ 1948 nespadl z čistého nebe. Setkání zahájí ředitel ÚSTR doc. PhDr. Ladislav Kudrna. Diskuse se zúčastní také PhDr. Jan Cholínský nebo doc. PhDr. Ing. Antonie Doležalová.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací