Páté pokračování Indiana Jonese, The Flash nebo třetí Strážci Galaxie – ti všichni se představili v trailerech na letošním Super Bowlu

Americká fotbalová událost roku je tu.

Super Bowl, finále play-offové sezóny NFL, jako vždy nezklamalo. Přineslo nejen velkolepé poločasové vystoupení Rihanny ale také, jako již tradičně, spoustu důležitých filmových spotů. Jaké snímky letos nabídly klipy na Super Bowlu? Vezměme to popořadě.

INDIANA JONES A NÁSTROJ OSUDU

Bezesporu nejočekávanějším snímkem letošního roku je páté pokračování Indiana Jonese. Příběh se odehrává v roce 1969, kdy se odehrávají tvrdé bitky o dobytí vesmíru mezi USA a SSSR. Slavný archeolog je však znepokojen skutečností, že pro tyto účely naverbovala americká vláda bývalé nacisty, aby jim pomohli porazit Sovětský svaz. Vydává se proto na výpravu se svou kmotřenkou Helenou, aby společně zastavili Jürgena Vollera, člena NASA a bývalého nacistu podílejícího se na programu přistání na Měsíci, který chce udělat ze světa lepší místo podle svých ideálů. Vedle Harrisona Forda, který se vrací v titulní roli, se v roli zmíněného záporáka Vollera objeví Mads Mikkelsen.

THE FLASH

Nový chystaný film ze světa DC slibuje nabitou podívanou plnou paralelních vesmírů a různých verzí slavných hrdinů. Když totiž Barry Allen, nejrychlejší muž na světě, použije svou superrychlost, aby změnil minulost, tak jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. Ve vůbec prvním samostatné filmové adaptaci komiksů o Flashovi se v titulní roli objeví Ezra Miller, těšit se pak můžeme i na dva Batmany v podání Bena Afflecka a Michaela Keatona.

STRÁŽCI GALAXIE: VOLUME 3

Konkurenční Marvel pak letos plánuje završit trilogii Strážců Galaxie. Oblíbená parta vesmírných ztroskotanců se pomalu zabydluje na planetě Kdovíkde, jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou Gamory, se tak musí se svým týmem vypravit na nebezpečnou misi, jejíž nezdar by mohl znamenat konec Strážců tak, jak je známe. Ve svém třetím dobrodružství se tentokráte Strážci utkají s Adamem Warlockem, populárním marvelovským záporákem, kterého v MCU ztvární Will Poulter.

CREED III

Třetího pokračování se letos dočká také boxerské drama Creed. Adonis Creed ovládl svět boxu a daří se mu jak v kariéře, tak v rodinném životě. Vše se však změní, když se po dlouhém trestu ve vězení v jeho životě znovu zjeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian, který touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Je jasné, že konfrontace mezi bývalými přáteli bude víc než pouhý zápas. Adonis dává v sázku svou budoucnost a utkává se s Damianem, který nemá co ztratit. Oproti předchozím snímkům z tohoto světa se tu poprvé neobjeví Sylvester Stallone coby Rocky Balboa. Kromě hlavní role se Michael B. Jordan ujal i režie nového dílu.

TRANSFORMERS: PROBUZENÍ MONSTER

Sedmý díl v sérii Transformers nesoucí podtitul Probuzení monster má sloužit jako přímé pokračování snímku Bumblebee. Když v roce 1994 dvojice archeologů narazí během jedné dobrodružné výpravy na několik Transformerů, rozpoutá se boj mezi třemi frakcemi. Na jedné straně stojí dobráci po vzoru Autobotů – Maximálové, kterým vévodí Optimus Primal. Na druhé straně barikády stojí Predaconi, odvěcí nepřátelé Maximálů. Do souboje dvou odvěkých rivalů se však přidává třetí hrozba – zemřelí roboti Terraconi.  Do bitvy mezi Autoboty a Decepticony tak vstupují tři nové rasy.

DUNGEONS & DRAGOSN: ČEST ZLODĚJŮ

Snímek, inspirovaný stejnojmennou populární stolní hrou Dračí doupě, se zaměřuje na barda Edgina, který se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Když se mu však podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Proti Edginovi rázem stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kamarád Forge Fletcher, a tak potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň nepatrnou šanci v tomhle úkolu obstát. A jak už je zvykem ve zmíněné hře, nesmí mu v týmu chybě drsná válečnice, ušlechtilý rytíř, mág nebo druidka. Ve snímku, který vstoupí do kin již na konci března, se objeví Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Regé-Jean Page, Sophia Lillis nebo Hugh Grant.

VŘÍSKOT 6

Již za pár týdnů bude zase v kinech terorizovat své oběti slavný záporák Ghostface, a to již pošesté. Nový díl se zaměří na čtyři přeživší jeho původního útoků, kteří se snaží opustit Woodsboro a začít nanovo jinde. Podaří se jim však uniknout Ghostfaceovi? To se dozvíme v novém snímku, kde se opět objeví i Courteney Cox, ovšem tentokráte jako jediná z původní trojice – Neve Campbell a David Arquette už se zde nevrátí. Po boku Cox si však zahrají Jenna Ortega, Samara Weaving, Hayden Panettiere, Dermot Mulroney, Melissa Barrera, Tony Revolori, Mason Gooding nebo Jack Champion.

RYCHLE A ZBĚSILE 10

Po dvou letech se do kin také vrací automobilový akčňák Rychle a zběsile. Příběh přímo navazuje na předchozí film – po jeho událostech spojují své síly Cipher a Dante, aby dostihli Dominica Toretta a jeho tým. Snímek jako vždy nabízí hvězdné obsazení, které čítá jména jako Vin Diesel, Tyrese Gibson, Ludacris, Michelle Rodriguez, Jason Momoa, Brie Larson, Charlize Theron, Helen Mirren, Michael Rooker, Scott Eastwood nebo Rita Moreno.

65

V březnu se můžeme těšit i na originální sci-fi 65. To sleduje pilota Millse, který po nouzovém přistání na zprvu neznámé planetě brzy zjišťuje, že se nachází na Zemi… před 65 miliony let. A protože Mills a další přeživší, Koa, mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. V hlavních rolích se zde objevují Adam Driver a Ariana Greenblatt.

AIR: ZROZENÍ LEGENDY

Komediální drama Air je dalším společným projektem nerozdělné dvojice Ben Affleck a Matt Damon, kteří se spolupodíleli na scénáři. Affleck se navíc ujal režie snímku, ve kterém Damon ztvárňuje hlavní roli – podnikavého manažera společnosti Nike, Sonnyho Vaccara. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi odhaluje neuvěřitelnou spolupráci mezi tehdejším nováčkem Michaelem Jordanem a začínající basketbalovou divizí Nike, která díky značce Air Jordan způsobila revoluci ve světě sportu a současné kultuře. Kromě Afflecka a Damona se ve filmu objeví také Jason Bateman, Viola Davis, Chris Messina, Marlon Wayans či Chris Tucker.

SUPER MARIO BROS. VE FILMU

Na závěr tu pak máme jeden animák. Super Marion Bros. ve filmu se inspiruje ikonickou počítačovou hrou. Příběh sleduje instalatéra Maria, který se společně se svým bratrem Luigim vydává do podzemního labyrintu, aby zachránili zajatou princeznu Peach. Na cestě skrz Houbové království na ně budou čekat nejrůznější překážky, a z hrdinné mise se nakonec vyklube záchrana celého jejich světa. Slavným postavičkám propůjčili hlasy herci jako Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black, Seth Rogen, Keegan-Michael Key, Charlie Day nebo Fred Armisen.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací