Jiří Bartoška, Martin Dejdar, Boleslav Polívka či Halina Pawlowská budou letos předávat křišťálové sošky Český lev

K vidění je i tradiční výstava velkoformátových fotografií na Palachově náměstí.

Již za týden budeme vědět, kdo se připojí do společnosti laureátů a držitelů ocenění Český lev. O uznání v rámci jubilejního 30. ročníku usiluje 32 filmů i televizních děl v 19 kategoriích. Nejvíce nominací posbírali a s největším očekáváním galavečer vyhlíží herci a tvůrci snímků Arvéd, Il Boemo, BANGER. a Světlonoc.

Jako každý rok, i letos budou křišťálovou sošku předávat osobnosti nejen filmového světa. Nabídku přijali například herci Jiří Bartoška, Martin Dejdar, Boleslav Polívka, Jiří Macháček, režisér Jan Svěrák nebo spisovatelka a scenáristka Halina Pawlowská. Moderátorem večera se již podruhé stane Jiří Havelka.

Udílení prestižních filmových cen doplňuje i několik souvisejících akcí. Na Palachově náměstí před Rudolfinem je opět k vidění venkovní výstava velkoformátových fotografií Lenky Hatašové nabízející ohlédnutí za předchozím ročníkem. Tento rok můžeme vidět emotivní fotografie herců Václava Neužila, Antonie Formanové, Pavly Gajdošíkové nebo režiséra Davida Ondříčka.

Diváci mohou nominované snímky 30. Českého lva zhlédnout prostřednictvím několika filmových přehlídek, a to například do konce března na streamovací platformě DAFilms, do 4. března v pražském kině Edison Filmhub a od 2. března v síti multikin CineStar.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací