Komedie ze starých dobrých časů Slaměný klobouk se představila novinářům

Režie i jedné z rolí se chopil Václav Knop.

Komedie Slaměný klobouk baví diváky po celém světě více jak 100 let. Českým divákům bezesporu nejvíce v paměti utkvěl stejnojmenný legendární film z roku 1971, který natočil Oldřich Lipský. Herecké výkony Ivy Janžurové, Vladimíra Menšíka, Miloše Kopeckého, Josefa Kemra nebo Květy Fialové byly nezapomenutelné.

Nyní se Slaměný klobouk vrací na divadelní prkna (poprvé byl uveden ve Stavovském divadle v roce 1924). Představení, které do Divadla Lucie Bílé přináší Janis Sidovský, na motivy hry Eugéna Labiche napsal a zrežíroval Václav Knop, který se navíc představí jako Beauperthuis (alternace Rudolfa Kubíka).

Představení nabídne nejen nové písně, ale i skvělé obsazení. V novém zpracování světové divadelní klasiky se představí Miroslav Hrabě, Peter Pecha, Pavel Vítek, Petr Šudoma, Marian Roden, Bronislav Kotiš, Bronislav Kotiš, Ivana Korolová, Lucie Černíková, Tomáš Smička, Karel Zima, Václav Upír Krejčí, Dáša Zázvůrková, Kateřina Pechová, Marie Křížová, Markéta Schimmerová Procházková, Miloslav Mejzlík, Roman Štolpa, Vlasta Peterková a Jitka Sedláčková. Dobový kostým oblékne i Michal Kern, čerstvý držitel Českého lva za svůj herecký výkon v hlavní roli v mysteriózním dramatu Arvéd.

„Naše rodinné divadlo jsem od začátku rekonstruovala s tím, že v něm chci vytvořit zázemí nejen lidem, které mám ráda, ale také projektům, které budou divákům přinášet radost. Filmový Slaměný klobouk u nás doma vždy patřil mezi oblíbené komedie, takže když jsem byla oslovena, jestli bych poskytla útočiště novému divadelnímu zpracování, vůbec jsem nepochybovala. Věřím totiž, že si ho diváci zamilují úplně stejně, jako onen legendární film,“ svěřila se majitelka divadla Lucie Bílá.

Premiéra představení je naplánovaná na 12. dubna 2023. Jak to vypadalo na tiskové konferenci, kde byl nový Slaměný klobouk představen novinářům, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací