Anna Fialová, Berenika Suchánková, Tereza Mašková a Eva Burešová se představí jako Sopranistky v Činoherním klubu

První premiéra nové sezóny nás vezme na výlet do Edinburghu po boku odvážných žaček církevní školy.
 
 

Anna Fialová, Berenika Suchánková, Eva Burešová, Tereza Mašková, Petra Kosková, Alena Hladká, Marta Dancingerová a Anna Kotlíková se představí v nové hře Sopranistky v překladu Pavla Dominika a režii nového uměleckého šéfa Ondřeje Sokola v Činoherním klubu.

Autorem dramatizace románu The Sopranos skotského spisovatele Alana Warnera je dramatik a scenárista Lee Hall, kterého můžeme znát díky scénáři k filmu Billy Elliot nebo divadelní adaptaci snímku Zamilovaný Shakespeare.

„Sopranistky jsou velmi neobvyklá hra. Jde o dramatizaci románu, ve které autor jevištní verze zvolil překvapivé řešení, že šest hereček hraje nejen své postavy, tedy šest žaček církevní školy, ale také všechny ostatní jeptišky, turisty, nádražáky, barmany, drogové dealery, prostitutky a další mimořádně podivné existence, se kterými se setkají během jednoho dne, kdy jedou do Edinburghu na pěveckou soutěž. Je to představení, ve kterém hraje živá rocková kapela písničky Electric Light Orchestra, kde všech šest hereček musí umět nejen hrát, ale také dokonale zpívat, a přesto to není muzikál. Je to spíš divadelní koncert, jevištní jam session, plný hudby, neuvěřitelné herecké energie, a hravého zacházení s mnohdy docela šokujícím textem této skvělé skotské hry, která se dočkala mimořádně kladně přijatého uvedení na prknech Skotského Národního divadla, a teď ji mají možnost vidět diváci na jevišti Činoherního klubu,“ přibližuje inscenaci režisér Ondřej Sokol.

Premiéra představení, které není vhodné pro diváky mladší 15 let, proběhne v pátek 15. února 2019 v Činoherním klubu. Jak to vypadalo na netradiční tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu nebo krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací