Mezinárodní X-Men den se poprvé konal i v České republice

Ochutnávku X-Men: Dark Phoenix přišla zhlédnout i Monika Leová a další hosté.
 
 
Již za tři týdny do českých kin dorazí akční sci-fi podívaná X-Men: Dark Phoenix. Kolem tohoto netrpělivě očekávaného snímku se točil i X-Men den, který se poprvé uskutečnil i v České republice. Program, jež se soustředil na komiksové hrdiny, vyvrcholil exkluzivní (téměř dvacetiminutovou) ukázkou z blížícího se filmu.

V Obejváku v Centru Chodov přivítal skupinu fanoušků moderátor X-Men dne Jakub „Toren“ Neumann, kterým všem přítomným nejen vysvětlil, co se bude dít, ale i položil několik soutěžních otázek. Výherci se mohli radovat nejen z komiksů, ale i triček a dalších dárečků. Do hraní se zapojila například i Martina Fialková (show Robinsonův ostrov 2) s přáteli.

Prostřednictvím krátké přednášky provedl komiksový odborník Jan Potměšil hosty nejen historií fenoménu X-Men, ale blíže představil i postavu Dark Fenix. Během povídání a soutěží začal vznikat unikátní X-Men vizuál, a to v režii Graffneck Crew. Zájemci se mohli vyfotografovat s cosplayery Wolverinem a Jean Grey.

Poté následoval přesun do megaplexu Cinema City Chodov, kde se ke skupince přidali další fanoušci, aby zhlédli již zmíněnou exkluzivní ukázku. Tuto příležitost si nenechala ujít ani milovnice filmů Monika Leová. Přísně střežené promítání se zaměřilo na úvod snímku, kde bylo přiblíženo, proč se X-Meni vydali do vesmíru a co se tam vlastně stalo. Jak se Jean Grey (Sophie Turner) vyrovná se zasažením neznámou smrtící kosmickou silou se dozvíme až v samotném filmu, jež do našich kin vstupuje 6. června 2019.

Jak to na prvním českém X-Men dni vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací