Recenze Mizerové navždy: Diváci se po sedmnácti letech konečně dočkali pokračování slavné série

Bad Boys se po letech znovu vrací na scénu, starší, s jinými problémy, ale pořád jsou ostří jako břitva.
 
 
První díl této série byla prvotina režiséra Michaela Baye, svým jedinečným rukopisem se podepsal i na druhém pokračování. Mizerové zabodovali u mnoha diváků po celém světě, především kvůli pozoruhodným akčním scénám a originálním vtípkům, které se nebály žádného tématu. Třetí díl se ovšem musel spokojit se začínajícími belgickými filmaři s marockými kořeny, jimiž jsou Bilall Fallah a Adil El Arbi. Při svém vzniku se potýkal tento snímek s řadou komplikací, až se Michael Bay od projektu nakonec distancoval úplně. Vyměnili se i další tvůrci, jen hlavní hrdinové zůstávají pořád stejní.

Sehrané duo policistů, Mike Lowrey a Marcus Burnett, se znovu objevuje na filmovém plátně.Sehrané duo policistů, Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence), se znovu objevuje na filmovém plátně. Oba dva o dost zestárli a každý z nich má jinou představu o tom, co chce dělat. Marcus se stal čerstvě dědečkem a rád by odešel do penze. Zatímco Mike se pořád udržuje v kondici a odmítá usedlý způsob života. Situace se ovšem zkomplikuje, když někdo začne zabíjet členy policejního útvaru, kteří se společně podíleli na mnoha vyšetřováních. V ohrožení života se ocitá i Mike, protože má s útočníky nevyřešenou minulost.

Po příběhové stránce toho nelze moc vytknout. Mike i Marcus se vesměs drží svých původních vlastností a jednají tak, že to není v rozporu s minulými díly. Oproti nim se zde vyskytuje více patetičnosti, což ale nemusí být viděno ihned negativně. Spíše to působí jako přirozená součást stárnutí jejich postav. Například když se Marcus rozbrečí při pohledu na svou první vnučku nebo když slíbí Bohu, že už nebude porušovat desatero. Znovu se setkáváme s některými dalšími známými tvářemi, ale objeví se tu i hodně těch nových. Povedený je rovněž nečekaný zvrat, který převrátí celou situaci naruby.

Dvojice Will Smith a Martin Lawrence společně skvěle funguje i po takové době. Věříme jim jejich vzájemné špičkování a téměř bratrský vztah. Jejich dialogy vás jistojistě pobaví, horší je to nicméně se situačním humorem obecně. Některé rádoby vtipné okamžiky působí nuceně a trapně. Při tom by stačilo, kdyby si tvůrci uvědomili, že nemusí být každá scéna prošpikována žertem.

Opět se diváci dočkají zběsilých automobilových honiček, přestřelek a velkolepých výbuchů se vším všudy. Jako v každém filmu tohoto typu s tím ale jde ruku v ruce hodně nelogičností a celkově nereálných situací. Střih v tomto ohledu nezůstává pozadu, proto vás z některých akčních scén možná až budou bolet oči.

Je to trošku emocionální horská dráha. Snímek si není úplně jistý, jaká poloha je mu příjemnější. Na jedné straně je tu temný příběh plný pomsty, kde hrdinům umírají blízcí lidé a jde jim o jejich čest a život. Ale na druhé straně je prosluněné Miami s nablýskanými auty a postavami hýřícími vtipem. Tyto dvě roviny se neustále střídají tak rychlým tempem, že to diváka může zaskočit.

I když jste neviděli předešlé dva filmy, nebude to vlastně ničemu vadit a v pohodě se během chvíle zorientujete, maximálně vám uteče pár narážek na ně. Noví režiséři svůj těžký úkol zvládli dobře, snažili se stylově příliš nevybočit, ale zároveň nenapodobovali za každou cenu svého předchůdce. Po některých nepříliš lichotivých komentářích na druhé pokračování nejspíše snímku prospěla změna, ač se to někomu nemusí líbit. Pokud si chcete užít parádní jízdu plnou akce, adrenalinu a rytmické hudby dotvářející atmosféru, pak rozhodně není nad čím váhat.

 

Jen doufám, že mě nikdo neviděl jet s tebou v tomhle příšerném autě…

 

Jak to myslíš, že náš tým je jako středoškolská kapela se zbraněmi?!

 

„Hneš se o píď a okamžitě to do tebe našiju!“

70%

Mizerové navždy / Bad Boys for Life

I když jste neviděli předešlé dva filmy, nebude to vlastně ničemu vadit a v pohodě se během chvíle zorientujete, maximálně vám uteče pár narážek na ně. Noví režiséři svůj těžký úkol zvládli dobře, snažili se stylově příliš nevybočit, ale zároveň nenapodobovali za každou cenu svého předchůdce. Po některých nepříliš lichotivých komentářích na druhé pokračování nejspíše snímku prospěla změna, ač se to někomu nemusí líbit. Pokud si chcete užít parádní jízdu plnou akce, adrenalinu a rytmické hudby dotvářející atmosféru, pak rozhodně není nad čím váhat.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací