Štěpánka Duchková, Ester Janečková a Andrea Chaloupková pokřtily knihu O mamince, která si ostříhala vlásky

Obrázková kniha poradí, jak to říct dětem.
 
 
„Víte, jak mluvit s dětmi o nemoci?“ Přesně touto tématikou se zabývá nová kniha O mamince, která si ostříhala vlásky, která vznikla v rámci projektu Mamma HELP s názvem Říct to dětem. Autorka příběhu Lenka Pelánková se na stránkách pohádkově laděné knížky zabývá situací, když maminka onemocní rakovinou prsu a především otázkou, jak na to připravit děti. Příběh doprovází obrázky ilustrátorky Lenky Kurovské.

Publikaci plnou nenásilné pomoci slavnostně pokřtily tři kmotry, a to moderátorky Štěpánka Duchková a Ester Janečková a maminka Andrea Chaloupková, která si smutnou životní zkušeností sama prošla a musela na ni připravit i svého malého synka. Křtilo se tematicky, a to pivem pro ženy s rakovinou prsu Mamma BEER.

Útlá knížečka O mamince, která si ostříhala vlásky přináší příběh tatínka Brumly, maminky Báry a malých BrumdiBárků, kteří se jako rodina musí vypořádat s maminčiným onkologickým onemocněním. Rodinka se s nemocí, ostříháním maminčiných vlásků a pochmurnou atmosférou vyrovnávají prostřednictvím hry na piráty.

Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací