Česká televize odvysílá dva nové pořady s tématikou koronavirus COVID-19

Ve středu startuje Linka 1212 a Nemocnice v první linii.
 
 
Lidstvo aktuálně prochází těžkou zkouškou, a tou je pandemie koronaviru COVID-19. Česká televize připravila dva nové pořady, které nám nejen umožní poznat práci s nejvyšším rizikem, ale poskytnou i první pomoc pro tělo a duši. Pořady Linka 1212 a Nemocnice v první linii se poprvé na televizních obrazovkách objeví ve středu 15. dubna 2020.

Prvním pořadem je Linka 1212, ve kterém budou moderátoři Monika Valentová a Vladimír Kořen spolu s lékaři, psychology a dalšími odborníky zodpovídat divácké dotazy. Zabývat se budou i otázkami, se kterými se občané obracejí na linku 1212 a linku první psychické pomoci. „Cílem pořadu je dát informace a povzbudit. Strach je základní mechanismus přežití, odrazuje nás od nebezpečných situací. Nicméně někdy mívá velké oči a leknutí dokáže jednoho vystrašit tak, že se přestane hýbat. Víme, že receptem na odbourání strachu je poznání, jistota, že člověk není sám. Chceme dát odpovědi na otázky, které si v nové situaci lidé často kladou a dodat jim odvahu,“ prozradil jeden z moderátorů pořadu Vladimír Kořen.

Doktoři, doktorky, sestřičky a další zaměstnanci nemocnic jsou aktuálně opravdovými novodobými superhrdiny. Cyklus Nemocnice v první linii nás vezme přímo za zdi nemocnic a ukáže nám každodenní realitu, vysoké pracovní nasazení, únavu, obavy, stres i osobní život. Natáčení (zatím) probíhalo ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a v pražské Všeobecné fakultní nemocnici.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací