Seriál Slunečná: Evu Burešovou zaskakovala kaskadérka a Marek Lambora oblékl pět obleků

V seriálu si vedle 291 herců zahráli i králík Tonda, kráva Jitka či pes Aragorn.
 
 
Slunečná se vysílá na TV Prima již šest měsíců a diváci tak mohli zhlédnout 35 dílů. Nyní si seriál dává na televizních obrazovkách dva měsíce prázdniny. Co se ale během 138 natáčecích dnů dělo v zákulisí či před kamerou?

Televizní seriál Slunečná čítá poměrně početné obsazení. Před kamerou se objevilo celkem 291 herců. Nechybělo ani několik vzácných hostů, kteří si zahráli sami sebe, jako je například kapela Jelen nebo Zdeněk Pohlreich. Zákulisní informace slibují, že oblíbený šéfkuchař se v některém z budoucích dílů ještě objeví. Kromě lidských představitelů statek obývá i celá řada zvířátek. Svůj herecký talent tak museli předvést například pes Aragorn, kráva Jitka, králík Tonda, statný kozel, kozy, koně i slepice.

Ke každému natáčení patří i početná zásoba kostýmů. Například Týna Popelková v podání Evy Burešové může vybírat z pěti flanelových košil a dalších deset různých variací kalhot, bot, trik a šátků. Když se ale Týna vdávala, rozrostla se její garderoba o svatební šaty hned ve třech identických provedení. Janek Linhard s tváří Marka Lambory má k dispozici pět obleků a deset kusů civilního oblečení.

Poté, co se herci a herečky obléknou, je na řadě zastávka v maskérně. A nutno podotknout, že maskérky se opravdu nenudí, během natáčení již spotřebovaly 24 litrů laku na vlasy, 1,5 litru make-upu, přes půl litru řasenky, 0,7 kila pudru a 6 litrů dezinfekce na štětce.

Na závěr trochu adrenalinu. Ani natáčení Slunečné se neobejde bez práce kaskadérů. Například, Evu Burešovou zaskakovala dublérka ve chvíli, kdy Týna musela jet tryskem na koni nebo když kácí dříví v lese. Naopak konzumaci jídla a nápojů zvládají herci sami. Nealkoholického piva vypili štamgasti v hospodě třicet sudů, což je v přepočtu 1250 kousků.

(Foto: Slunecná, FTV Prima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací