60. Zlín Film Festival: Spejbl s Hurvínkem i zpřísněná hygienická opatření

Návštěvníci festivalu se budou muset registrovat.
 
 
Již za dva týdny startuje 60. ročník Zlín Film Festivalu. Jubilejní ročník se sice uskuteční v náhradním termínu ( 4. až 10. září) a za zpřísněných hygienických opatření, ale i tak nabídne na 300 filmů z 50 zemí světa, 158 premiér, 37 filmových workshopů i doprovodný program.

„Náš projekt je už od prvopočátku zaměřený na práci s dětským publikem, a proto považujeme za důležité zejména po tom, kdy děti strávily tolik času doma a nabídka filmů v kině je omezená, přinést jim kvalitní filmové zážitky, které navíc mohou sdílet se svými spolužáky, rodiči nebo kamarády. V neposlední řadě je náš festival první „pokovidovou“ akcí, na níž mohou tvůrci filmů pro děti a mládež vůbec představit svoje snímky. Nabídku kvalitní audiovize považujeme v dnešní době pro společnost za významnou,“ uvedl prezident festivalu Čestmír Vančura.

Organizátoři situaci ale ani trochu nepodceňují a průběžně monitorují situaci, aby se mohli včas přizpůsobit aktuálním změnám a nařízením. „Zpracovali jsme podrobný hygienicko-epidemiologický plán, který jsme předložili zástupcům Krajské hygienické stanice, s nimiž jsme v úzkém kontaktu,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová. Z bezpečnostních důvodů tak byly zrušeny rizikové akce.

Všichni účastníci festivalu, kteří si chtějí koupit vstupenku, se musí zaregistrovat na webu festivalu či prostřednictvím aplikace Zlínfest (od 24. 8.) nebo na speciálním registračním pointu u zastávky MHD „Náměstí Míru“ (od 1.9.). I přes omezení budou lidé moci navštěvovat četné filmové projekce, letní kino, besedy, workshopy, koncerty, virtuální realitu a další akce doprovodného programu v ohrazených zónách, do nichž bez registrace nebude přístup možný. Z novinek 60. ZFF lze jmenovat například virtuální galerie, rozšířenou realitu či stroj času.

Z bezpečnostních důvodů se letošní ročník bude muset obejít bez velkých koncertů v koncertní zóně, vystoupení Základních uměleckých škol a dalších zájmových skupin, pravidelného „Červené koberce“ či „party stanu“ pod letním kinem. Dopolední projekce budou určeny výhradně školám s vyloučením veřejnosti i filmových delegací. Zahraniční hosté, kteří měli do Zlína osobně dorazit se do dění festivalu zapojí virtuální formou, a to prostřednictvím předem nahrané zdravice.

To ale neznamená, že bude 60. Zlín Film Festival bez hostů. Pozvání přijala legendární dvojice, a to pan Josef Spejbl a Hurvínek, který letos slaví sté narozeniny. „Je to pro nás velká čest přivítat právě v rámci 60. výročí našeho festivalu ve Zlíně tak vzácnou hvězdu, která baví už několikátou generaci dětí i rodičů. A tomuto ušatému elegánovi přejeme k jeho narozeninám stále dostatek nadhledu a humoru,“ řekla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací