V České republice padla poslední klapka seriálu Carnival Row s Orlando Bloomem a Carou Delevingne

Natáčení druhé série přerušil koronavirus. Chystají se i další projekty.
 
 
Orlanda Blooma a Caru Delevingne již v našich ulicích potkávat nebudeme, protože minulý týden padla v České republice poslední klapka neo-viktoriánského fantasy seriálu Carnival Row. I když natáčení druhé série přerušil koronavirus, vše dospělo ke zdárnému konci a tvůrci i herci si Českou republiku zamilovali.

„I love Prague! I love Czechs,“ takto komentoval svůj vztah k naší zemi Orlando Bloom na svém instagramovém účtu již po dotočení první řady. A chválou nešetřil ani showrunner druhé série Erik Oleson: „Řemeslná zručnost Čechů je prvotřídní, z nejlepších, kterou jsem zažil za svých více než 30 let práce u filmu. Gigantické dekorace pro Carnival Row jsou dovedené do tak pečlivých detailů, až byste neřekli, že jste na filmovém place. Můžete se procházet ulicemi a chodit po cestičkách, vcházet přímo do budov, které jsou samy o sobě funkční. Stavby dekorací, které by byly jinde až prohibičně drahé, Češi realizují za rozumnou cenu, a navíc s úsměvem. Tady se zahraniční producent musí štípnout, aby uvěřil, že je to vůbec možné.“ 

Druhá řada Carnival Row se začala v ČR točit 11. listopadu 2019 a štáb navštívil kromě Prahy a Studia Barrandov například Liberec, Doksany, zámek Sychrov, Nelahozeves, Toušeň či Libochovice. Režie seriálu se ujalo hned několik režisérů, a to Andy Goddard, Thor Freudenthal, Julian Holmes a Wendey Stanzler. První řada Carnival Row se těšila nejen divácké přízni, ale i té odborné, protože byla nominována na 3 televizní ocenění Emmy za nejlepší kostýmy, původní titulní hudbu a design úvodních titulků. 

V přípravě je již několik dalších zajímavých projektů, které budou vznikat (i) u nás. Jsou Wheel of Time (Amazon Studios), The Falcon and The Winter Soldier (Marvel Studios) či třetí řady seriálů Haunted (Netflix) a Das Boot (Bavaria Fiction).

(Foto: Carnival Row, Legendary Television & Amazon Studios)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací