Filmové události #45/20: Johnny Depp končí jako Grindelwald i Jack Sparrow

Česká televize představila novou pohádku.
 
 
Soud obvinil Johnnyho Deppa z domácího násilí, za což si odnesl následky. Mladá herečka Joey King naopak byla obsazena do titulní role snímku The Princess. Trailer zase nabídl třeba vánoční speciál LEGO Star Wars Holiday Special. Je tu i klip k novému seriálu Netflixu. Evropské filmové ceny proběhnou on-line. A Česká televize nabídne novou štědrovečerní pohádku.

#45/20

Oblíbený hollywoodský herec Johnny Depp vedl už několik let kontroverzní a nepodložené soudní spory se svou bývalou manželkou herečkou Amber Heard. Ta ho obvinila z domácího násilí. Začátkem uplynulého týdne rozhodl britský soud o Deppově vině. To strhlo lavinu následků, mezi něž patří i odstoupení herce z role Grindelwalda ve filmové sérii Fantastická zvířata a nezahraje si už ani populárního piráta Jacka Sparrowa v následujících Pirátech z Karibiku. Depp vše sdělil fanouškům v emotivním dopise, ve kterém také uvedl, že bude dál bojovat za svou nevinu.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Johnny Depp (@johnnydepp),

O něco větší štěstí však má mladá herečka Joey King (Stánek s polibky), která byla v uplynulém týdnu obsazena do hlavní role ve snímku The Princess, který by měl též koprodukovat. Tato netradiční pohádka, vznikající ve spolupráci se streamovacím servisem Hulu, by podle tvůrců měla nabídnout něco mezi animákem Na vlásku a thrillerem The Raid.

Samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů. Tentokráte tu máme ukázku k LEGO Star Wars Holiday Special. Jak již název napovídá, jedná se o vánoční speciál ze světa Star Wars v lego provedení. Čtyřiačtyřiceti minutový animák by měl být dostupný na Disney+ již letos o svátcích.

Ukázku nabídl i nový chystaný seriál Netflixu pojmenovaný Bridgerton. Historické drama z prostředí regentské Británie se zaměřuje na jednu rodinu a její osudy. Objevit se zde má mimo jiné i Julie Andrews. Pořad má naplánovanou premiéru na letošní Vánoce.

Prestižní Evropské filmové ceny, též někdy přezdívané evropskými Oscary, proběhnou letos bez diváků v on-line podobě. Organizátoři zveřejnili celý plán. Ocenění budou udílena postupně na pokračování, v průběhu pěti večerů. Nominace budou vyhlášeny v úterý 10. listopadu. Samotný slavnostní večer pak bude probíhat od 8. do 12. prosince.  Vysílat se pak bude z Berlína.

A na závěr něco trochu svátečního. Česká televize v uplynulém týdnu zveřejnila svůj vánoční program, v rámci něhož uvedla i svojí novou chystanou pohádku O vánoční hvězdě. V té se představí Vojtěch Kotek, Tereza Ramba, Kryštof Hádek, Matěj Hádek, Martin Huba, Ondřej Sokol, Leonie Brill, Zlata Adamovská či Aňa Geislerová, pro kterou se jedná o první výraznou pohádkovou roli. Příběh pak má být inspirovaný obrázky Josefa Lady.

(Foto: O vánoční hvězdě, Česká televize)

(Úvodní foto: O vánoční hvězdě, Česká televize, Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, Walt Disney Pictures) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací