Láska na špičkách: Vica Kerekes o roli tanečnice baletu a tréninku v době pandemie

„Bylo to neskutečně dojemné.“

V nové romantické komedii Láska na špičkách režiséra Petra Zahrádky (Chlap na střídačku, Doktor Martin: Záhada v Beskydech) budeme sledovat příběh primabaleríny Národního divadla Terezy, která se s dcerou odstěhuje na vesnici na starý mlýn. Zde na ni čeká nová životní kapitola, malé tanečnice i tančící tatínci a hasičský sbor s pohledným velitelem (Ondřej Veselý). Hlavní představitelka, herečka Vica Kerekes, na tiskové konferenci během krátkého rozhovoru přiblížila film jako rodinný příběh jedné ženy a dcery, které hledají samy sebe v prostředí, kde nikdy nežily.

Samotnému natáčení předcházel taneční trénink, který několikrát narušila pandemie. Kerekes prozradila, že nejdříve začala trénovat sama u rodičů na Slovensku, kde byla kvůli covidu uzavřena, aby byla připravena na učení náročných choreografických scén a přibližně na čtyřměsíční trénink s choreografem, lektorem a tanečníkem Tomášem Slavíčkem. Poté se o slovo přihlásil opět covid a po devíti měsících proběhlo dotočení zbývajících tanečních záběrů.

O zábavu ve filmu se (mimo jiné) postarají i tatínci (Jakub Kohák, Tomáš Jeřábek, Robert Mikluš a další) vystupující v obtažených punčocháčích. Jak budou herci v tanečních úborech vypadat, bylo, dle Vicy Kerekes, utajeno do poslední chvíle i před ostatními herci. Při natáčení finální scény ovšem byla na place. „Bylo to neskutečně dojemné,“ řekla s úsměvem Kerekes. Celý rozhovor najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací