Listopadový Severský filmový čtvrtek nabídne finské drama Autor neznámý

„Citlivé finské drama o životních hodnotách.“

Začátek listopadu budeme moci strávit v kině, a to ve společnosti Severského filmového čtvrtku. Tentokrát organizátoři ze Skandinávského domu vybrali finské drama Autor neznámý, jehož režie se zhostil Klaus Härö.

„Lehce melancholické drama Klause Häröa zavede diváky do helsinských aukčních síní, světa peněz, ale i do přesvědčivě ztvárněných soukromých chvil, v nichž peníze ve světle mezilidských vztahů ztrácejí svou hodnotu. Herec Heikki Nousiainen vyzařuje v roli Olaviho až dojemnou křehkost stáří a zároveň silnou touhu překonat své dosavadní úspěchy,“ uvádí Skandinávský dům.

Promítání bude předcházet tradiční krátký úvod, tentokrát zaměřený na promítaný snímek.

  • Co: Severské filmové čtvrtky – Autor neznámý
  • Kde: Kino Evald
  • Kdy: 4. listopadu 2021 ve 18:30
  • Vstupné: 139 Kč
  • Verze: v originálním znění s českými titulky
  • Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Sourozenci:

Olavi se celý život věnoval obchodování s uměním. Teď se chystá přenechat zákazníky mladší generaci, ale ještě, než odejde do důchodu, čekají ho dvě důležité věci. Na aukci jeho pozornost upoutá nepodepsaný obraz Krista a Olavi má tušení, že by autorem nenápadného, avšak mistrovsky provedeného plátna mohl být Ilja Repin. Pokud se mu obraz podaří získat a prokázat autorství, bude to vskutku obdivuhodné zakončení kariéry. Do pátrání po původu díla se navíc zapojí i jeho vnuk Otto, který si tak chce splnit povinnou školní praxi. Olavi ho nejdřív bere jako roztržitého mladíka, co si ničeho neváží, ale pak Otto projeví opravdový zájem. Místo plánovaného odpočinku tak Olavi najednou bojuje nejen o životní obchod, ale i o obnovení pouta k rodině.

Režie: Klaus Härö

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací