Filmové události #48/21: Hawkeye přicestoval na Disney+, na Netflix se zase chystá Zaklínač

Týden plný popkultury.

Na Disney+ měl premiéru další marvelovský pořad. Novinku si připravili i Strážci Galaxie. Dva Spidermanovští záporaci pak budou možná mít vlastní snímek. V novém klipu se představil Zaklínač. Trailer nabídlo i pokračování animáku Zpívej. Populární seriál Tohle jsme my pak v ukázce odhalil svou finální řadu. A krátké video sdíleli i tvůrci očekávané West Side Story. Na závěr pak smutná zpráva, zemřel legendární skladatel Stephen Sondheim.

#48/21

Po WandaVision, Falcon and the Winter Soldier, Lokim a What If…? připlula na Disney+ další marvelovka. Tentokráte se jedná o seriál zaměřený na postavu Hawkeye nesoucí jeho jméno. V něm se Clint Barton střetává s další zdatnou lučištnicí a spolu musí vyřešit zapeklitý problém, který vře uvnitř New Yorku. A to vše musí stihnout ještě těsně před Vánoci. První dvě epizody nového pořadu ze světa MCU byly odvysílány skrze streamovací platformu již tuto středu, 24. listopadu.

Svou vlastní atrakci si pak chystají marvelovští kolegové z vesmíru. Populární Strážci Galaxie budou mít svou vlastní atrakci, pojmenovanou Cosmic Rewind v rámci zábavního parku EPCOT vlastněného Disneym, oznámil tak sám režisér James Gunn na svém Instagramu.

Aby toho nebylo málo, tak se možná chystá i samostatný snímek pro dvojici záporáků ze světa Spider-Mana. V uplynulém týdnu se totiž objevila zvěst, že antagonisté Sandman a Rhino mají potenciál dostat vlastní film zaměřující se na ně dva. Sandman, který se má vrátit již letos ve Spider-Man: No Way Home, debutoval ve třetím pokračování Spider-Manovské trilogie Sama Raimiho, Rhino se pak objevil na konci Amazing Spider-Man 2.

Samozřejmě by to však nebyl týden bez trailerů. A právě jeden nový klip si pro fanoušky přichystali tvůrci oblíbeného pořadu Zaklínač. Ukázka má navnadit na nadcházející druhou řadu seriálu, která má debutovat na Netflixu již 17. prosince.

V novém traileru se představilo i druhé pokračování úspěšného animáku Zpívej. V něm se nejrůznější druhy zvířat účastnili pěvecké soutěže, která měla znovudobýt slávu podniku jedné malé koaly, jíž propůjčil hlas Matthew McConaughey. Do svých zvířecích rolí se pak v sequelu vrací i Reese Witherspoon, Scarlett Johansson či Taron Egerton a další. Zpívej 2 má naplánovanou premiéru na 23. prosince. 

Do třetice se novou ukázkou ke své finální řadě pochlubil i seriál Tohle jsme my. V poslední sezóně se fanoušci rozloučí s Pearsonových a zakončí se tak jejich rozsáhlý příběh. Premiérový díl šesté řady bude k vidění od ledna 2022. 

A klip pak v závěru nabídl i muzikál West Side Story. Za novou filmovou adaptací slavného muzikálu stojí Steven Spielber a ke spolupráci si přizval Ansela Elgorta či Rachel Zegler. Očekávaný remake West Side Story pak má naplánovanou premiéru na 9. prosinec. 

Na konec pak jedna smutná zpráva, ve věku jednadevadesáti let zemřel legendární skladatel Stephen Sondheim. Ten stojí za řadou slavných divadelních muzikál, z nichž mnohé byly adaptovány do úspěšných filmových podob. Z jeho četných děl stojí za zmínku Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, Čarovný les, Gypsy, Cestou na fórum se stala divná věc, Malá noční hudba či Merrily We Roll Along, jehož filmová adaptace se právě připravuje a zazářit by v ní měli Beanie Feldstein a Ben Platt. Sondheim mimo jiné také napsal texty k písním z výše zmíněné West Side Story. Postava tohoto slavného skladatele pak také vystupuje v muzikálu Tick, Tick… Boom! a ve stejnojmenném snímku, který měl na Netflixu premiéru minulý pátek, pak také dokonce zaznívá ze záznamníku hlas samotného Sondheima.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací