62. Zlín Film Festival proběhne v tradičním termínu. Chystá se i tour Salonu filmových klapek

Kluci a holky si budou moci na festivalu zpestřit i Den dětí.

Po dvou ročnících, které byly ovlivněny pandemií, se vrací Zlín Film Festival v podobě, kterou známe a proběhne v tradičním termínu na přelomu května a června. Aktuálně vrcholí výběr a nákup filmů.

Na dnešní tiskové konferenci byl odhalen nový vizuál Zlín Film Festivalu a bylo zveřejněno několik rysů 62. ročníku. V rámci doprovodného programu se festival připojí k oslavám 700 od první písemné zmínky o Zlíně. Do Zlína za filmy pro děti a mládež se budeme moci vypravit v období, které k ZFF patří, a to od 26. května do 1. června 2022. Vizuál, jehož autorem je designér Zdeněk Macháček, je tento rok bez opičky. Tentokrát se pozornost obrací na vzájemnou osobní komunikaci. „Pomocí info bloku, ikony či komiksové bubliny, hromady filmového materiálu a dominantního nového logotypu festivalu, jasné a veselé barevnosti chceme všechny vyzvat: Zhasněte monitory, omezte e-komunikaci na sítích a pojďte s námi do kina, na koncert nebo zažít jinou aktivitu,“ uvedl Macháček.

Jaký nás čeká program a zahajovací film? Na tuto odpověď si budeme muset ještě počkat. „V tuto chvíli stále ještě probíhá filmový trh v Berlíně, který je pro nás klíčový, protože právě zde máme možnost vidět nejnovější světovou filmovou produkci, kterou poté přivezeme do Zlína,“ vysvětlila umělecká ředitelka festivalu Markéta Pášmová.

Ani tento rok nebude chybět Salon filmových klapek, jenž letos oslaví čtvrtstoletí své existence. Výstava, na které si klapky přeměněné na umělecká díla budeme moci prohlédnout, startuje 9. března vernisáží v pražském Divadle Hybernia. Poté se z Prahy vydá do Mladé Boleslavi, Liberce-Vratislavi, Olomouce, Brna a do Zlína, kde vyvrcholí tradiční aukcí v neděli 29. května v Kongresovém centru Zlín.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací