Na 62. ročníku Zlín Film Festivalu převezmou Zlatý střevíček Pavel Zedníček a Karel Heřmánek

Letošními Young Stars budou Brigita Cmuntová a Jan Nedbal.

Po nevyzpytatelných a bouřlivých časech se kulturní svět vrací do takové podoby, na jakou jsme zvyklí. A výjimkou není ani Zlín Film Festival, který se odehraje ve svém klasickém termínu na přelomu května a června. Zahájení proběhne již 26. 5., kdy ho dopoledne otevře světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do Tvojzemí. Na večerním zahájení bude promítnut německý snímek Stezka odvahy.

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež tento rok přinese 276 snímků ze 49 zemí světa. „Ačkoliv od výběru filmů do předešlého ročníku konaného mimořádně v září uplynulo jen sedm měsíců, podařilo se nám sestavit velmi kvalitní program s řadou premiér, což je v oblasti filmu pro děti poměrně složité,“ prozradila umělecká ředitelka Markéta Pášmová. Z očekávaných distribučních předpremiér v programu najdeme animovaný rodinný film Kde je Anne Franková?, česko- slovenskou pohádku Zakletá jeskyně, Náměsíčníci, Princezna rebelka, Websterovi ve filmu či Jitřní záře. Mezi novinky festivalu patří speciální sekce TOP TEEN TEN. Tuto kolekci výkonná ředitelka Jarmila Záhorová přibližuje jako 10 filmů, které bys neměl minout, dokud je ti …náct.

Do Zlína přijede i celá řada osobností a hostů. Zlatý střevíček letos udělí organizátoři v úvodu festivalu Pavlu Zedníčkovi a v jeho závěru Karlu Heřmánkovi. „Udělalo mi to velkou radost. Nejen proto, že ta cena je zlínská, ale i proto, že mám vystudovanou střední průmyslovou školu kožařskou, dá se tedy říct, že jsem od bot. A mám si převzít střevíček. A to dokonce zlatý,“ svěřil se Pavel Zedníček. Přibydou i dvě hvězdy na Chodníku slávy, a to se jmény Barbory Seidlové a Jana Šťastného. Chybět nebudou ani mladé herecké hvězdy. Letošními Young Stars, které přijedou do Zlína, budou Brigita Cmuntová a Jan Nedbal. Herec Jan Nedbal, který dorazil i na tiskovou konferenci, na festivalu představí koprodukční snímek režiséra Petra Bebjaka Zpráva.

Pozvání do Zlína na 62. ročník ZFF dále přijali Eliška Balzerová, Veronika Freimanová, Jana Švandová, Pavel Nový, Václav Neužil, Klára Issová, Kryštof Bartoš, Simona Lewandovská, Vojtěch Vodochodský, Lukáš Hejlík, Kristýna Janáčková, Lenka Krobotová, Ester Geislerová, Oskar Hes, Josef Trojan, David Novotný, Jitka Schneiderová, Jiří Dvořák, Arnošt Goldflam, Vladimír Polívka, Bára Fišerová, Kristýna Podzimková, Pavla Gajdošíková, Jana Kolesárová, Petra Nesvačilová, Martin Dejdar, Jan Čenský, Dana Morávková či Roman Vojtek.

Jak to na tiskové konferenci k 62. ročníku Zlín Film Festivalu, který proběhne v termínu od 26. května do 1. června 2022, vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací