Šimon Bilina o Haďákovi ze seriálu ZOO, hadech, Zlín Film Festivalu a muzikálu Branický zázrak

„Podle mě nás had učí upřímnosti, čistotě…“

Český herec a zpěvák Šimon Bilina odložil kostým Adama Hrušky ze seriálu ZOO a vydal se do Zlína na Zlín Film Festival, kde se ocitl v obklopení diváků hned poté, co se prošel po červeném koberci. Přátelský a usměvavý herec si získal všechny přítomné svojí bezprostředností. Na pódium za moderátorem Romanem Vojtkem dokonce vyskočil s elegantní otočkou.

Nedávno měl premiéru muzikál Branický zázrak v režii Jana Svěráka. Šimon Bilina zde hraje po boku Tomáše Kluse, Martina Dejdara, Veroniky Khek Kubařové, Bronislava Kotiše či Josefa Feča a z představení a jeho vyznění je naprosto nadšený.

Aktuálně ho můžeme vídat i v seriálu ZOO, kde hraje Adama Hrušku s přezdívkou Haďák, protože pracuje jako ošetřovatel v pavilonu plazů. „Hadi jsou a vždycky budou pro mě, věřím v to, tím opačným, než co je v křesťanství. Křesťanství je často bere jako něco zlého a nechutného. Podle mě nás had učí upřímnosti, čistotě… Ten strach, který z něj jde, máme my sami možnost prozkoumat. Kde se ten strach bere ze zvířete, které nám nepřišlo ublížit. Pokud na něj vyloženě nešlápnete, tak vám neublíží,“ svěřil se Bilina a dodal: „Je to privilegium se s nimi potkávat. Ať už to jsou krajty, užovky, zmije…, jsou jich tam spousty druhů a do hloubky se probírat učebnicemi nebo dokumenty je ohromná radost.“

Na celý rozhovor s Šimonem Bilinou, kde se rozpovídal i o dalších projektech či přízni fanoušků, se můžete podívat na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací