Reportérka Marie Machytková se zamilovala do Japonska a napsala knihu Sama v Tokiu

„Kdyby bylo Tokio chlap, vezmu si Tokio.“

Reportérka Marie Machytková se rozhodla naučit kaligrafii. Tento nevinný krok vedl k velkému dobrodružství a lásce na celý život. A knize Sama v Tokiu, kde autorka přibližuje příběh novinářky v Japonsku. Publikace, která přináší životní cestu za poznáním odlišné kultury i vlastního já, byla slavnostně pokřtěna trojicí kmotrů. Na akci zavítal i Honza Dědek.

Kmotrem a kmotrami publikace se stali Anna Cima, Katarína Belejová a Petr Král. Marie Machytková na setkání prozradila, že česká japanoložka, překladatelka a spisovatelka Anna Cima jí byla nejen velkou přítelkyní, ale i motivací knihu dokončit. Vzhledem k tomu, že kniha Sama v Tokiu je napsaná v češtině, řešila se i otázka, zda se dočkáme překladu do japonštiny. Toho se sice Anna neujme (překládá totiž z japonštiny do češtiny), ale může být v této cestě nápomocná.

V závěru akce do kavárny zavítal i moderátor Honza Dědek, který se s Marií vyfotografoval a pogratuloval jí k jejímu knižnímu debutu. Jak to na křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací