Filmové události #35/22: Rod draka odstartoval v plné parádě, blíží se i Prsteny moci

Seriál Banda má nečekanou hereckou posilu.

Pořad Rod Draka po své premiéře skóroval na všech frontách. Za nedlouho budou uvedeny i Prsteny moci, a tak je tu poslední trailer. Ukázku nabídla i pátá řada Příběhu služebnice. Pinocchio Roberta Zemeckise má také nový klip. První video představilo mysteriózní drama White Noise. Netflixův sci-fi thriller Atlas oznámil své hlavní představitele. MCU verze Fantastické čtyřky má potenciálního režiséra. Chystané projekty konkurenčního DC dostaly odsun. Oblíbený seriál Banda má nováčka v hereckém obsazení. Na závěr jedna smutná zpráva, opustila nás Hana Zagorová.

#35/22

Očekávaný prequelový seriál ze světa Hry o trůny pojmenovaný Rod Draka se dočkal své premiéry. První epizoda byla streamovaná na HBO i HBO Max 21. srpna a pobořila rekordy sledovanosti. Snad i díky tomu pak bylo o pár dnů později oznámeno a potvrzeno, že pořad bude mít i druhou řadu.

Již za pár dní pak odstartuje i konkurenční seriál ze Středozemě Pán Prstenů: Prsteny moci. Tvůrci tak vypustili poslední oficiální trailer a odhalili něco nového z příběhu. Prsteny moci budou k vidění skrze Amazon Prime Video od 2. září.

První ukázka také představila pátou řadu oceňovaného pořadu Příběh služebnice inspirovaný stejnojmennou novelou, který vysílá streamovací platforma Hulu, se odehrává v utopistickém světě, kde jsou ženy rozdělovány do skupin podle svého účelu a jednou z nich jsou i služebnice, které jsou vychovávány k množení. Pátá sezóna bude k vidění za necelé tři týdny.

Nový klip nabídli i tvůrci hraného remaku Pinocchia z režie Roberta Zemeckise. V té se představí Tom Hanks jako Geppetto. Po jeho boku se pak objeví Luke Evans, Joseph Gordon-Levitt, Keegan-Michael Key či Cynthia Erivo. Snímek bude mít premiéru na Disney+ již 8. září.

Do čtveřice tu pak máme také trailer k mysterióznímu dramatu White Noise z produkce Netflixu. Snímek z režie Noaha Baumbacha dramatizuje pokusy moderní americké rodiny o vyřešení všedních konfliktů, zatímco zápasí se všeobecnými záhadami lásky, smrti a možnosti štěstí v nejistém světě. Hlavní role si tu pak zahrají Adam Driver, Greta Gerwig a Don Cheadle.

Netflix pak také plánuje natočit sci-fi Atlas. A v uplynulých dnech bylo oznámeno herecké obsazení.  Objeví se zde Simu Liu, Jennifer Lopez nebo Sterling K. Brown. Pro Sima, který se proslavil jako marvelovský hrdina Shang-Chi, se jedná o první záporáckou roli.

Právě z MCU je další novinka. Výkonný ředitel studia Marvel plánuje svou vlastní adaptaci Fantastické čtyřky. Minulý týden se pak objevila zpráva o tom, že potenciálním režisérem připravovaného filmu by se mohl stát Matt Shakman, který má na kontě marvelovku WandaVision.

Konkurenční DC pak naopak čelí trochu problémům v postprodukci. I proto bylo potvrzeno, že jeho dva očekávané snímky, Shazam! Hněv bohů a Aquaman and the Lost Kingdom, budou posunuty. Sequel Shazama by měl nyní vstoupit do kin až v březnu 2023 (původní datum premiéry bylo 22. prosince), pokračování Aquamana vstoupí do kina až v prosinci 2023 (originálně mělo být uvedeno v březnu 2023).

Trochu jiní a drsnější superhrdinové než ti Marvelovští a DC jsou postavy z pořadu Banda. Tvůrci úspěšného seriálu Amazon Prime Videa pak nedávno oznámili, že se k hereckému obsazení v připravované čtvrté řadě přidá Jeffrey Dean Morgan. Ten se proslavil v pořadech jako jsou Živí mrtví nebo Lovci duchů, kde si zahrál s Jensenem Ackles, který se objevil v nedávné třetí řadě Bandy jako Soldier Boy. Morganova role zatím nebyla odhalena.

Na závěr pak jedna smutná zpráva, ve věku 75 let nás opustila zpěvačka Hana Zagorová. O tom, že Zagorová podlehla dlouhodobé nemoci, informoval její manžel Štefan Margita. Ač byla Zagorová především zpěvačkou, objevila se i v pár televizních a filmových rolích. V roce 1969 si například zahrála s Josefem Lauferem v televizním filmu Madam a sedm loupežníků, v roce 1970 v inscenaci Tlustý Pradědeček, v dalších letech vystupovala v televizi převážně v hudebních pořadech.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací