Tři tisíce let touhy (2022)

Režie:
Premiéra v ČR: 29. 9. 2022 ()

Synopse: Idris Elba jako kouzelný džin vypráví příběhy touhy napříč historií. Film kombinuje fantasy s prostředím orientu a režisér George Miller nabídne divákům svou obdobu Pohádek tisíce a jedné noci plnou nespoutané fantazie a odvahy.

Akademicky vzdělaná doktorka Alithea Binnie s tváří Tildy Swinton vede svůj život osaměle se striktně racionálním přístupem. Na svých cestách se ale v Istanbulu střetne s kouzelným džinem z lahve, kterého hraje Idris Elba. Výměnou za svou svobodu jí džin nabídne splnit tři přání. Neodolatelná nabídka má ale háček. Doktorka je zběhlá v mytologii a moc dobře ví, že s džinem není radno si zahrávat bez následků. Takto splněná přání se totiž často zvrtnou a obrátí proti tomu, kdo po nich toužil. Džin jí začne vyprávět fantastické příběhy ze své historie a historie lidí. Nakonec se doktorka nechá zlákat a vysloví přání, které oba dva překvapí.

Recenze:
Co mohou mít společného profesorka naratologie a kouzelný džin? V nové romantické fantasy George Millera se ukazuje, že víc, než by se dalo čekat. Přes opulentní výpravu v orientálním stylu a fakt, že Miller do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy Tildu Swinton a Idrise Elbu, se ale z Tří tisíc let touhy spíše stane film na nedělní odpoledne než nový kinematografický milník.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací