Pražské Rudolfinum si během koncertu Filmové filharmonie podmaní zvířátka z Jurského parku, Lvího krále či Fantastických zvířat

Dirigentské taktovky se chopí Marek Šedivý.

Jubilejní desátá sezóna koncertů Filmové filharmonie nabídne tento rok romantické překvapení. Místo klasického valentýnského koncertu se můžeme 19. února těšit na roztomilé zvířecí hrdiny z filmů, jako jsou Fantastická zvířata, Jurský park, Lví král, Godzilla nebo Slepičí úlet.

„Při tvorbě programů jsem opakovaně narážel na úžasné filmové skladby například od Johna Williamse, Hanse Zimmera nebo Johna Powella, které ale nebylo možné zařadit do tradičních témat našich koncertů. Vznikl tak nápad na tematický koncert věnovaný zvířátkům,“ vysvětluje ředitel a dramaturg Filmové filharmonie Matěj Lehár. Během dvouhodinového programu tak uslyšíme známé filmové melodie v podání velkého symfonického orchestru a pěveckého sboru sbormistryně Lenky Dandové, to vše pod taktovkou dirigenta Marka Šedivého.

Organizátoři slibují hudební zážitek, který vtáhne posluchače do děje již od první noty. Dobrodružství bude střídat radostná i epická linka a fanoušky valentýnských koncertů Filmharmonie potěší také romantická témata. Na své si tak přijde opravdu každý. Filmoví a hudební fanoušci mohou vyhlížet i dubnový koncert Fantasy a červnový večer věnovaný Superheroes.

(Foto: Filmharmonie)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací