Zatím spolu, zatím živí / Knight and Day – recenze

Ethan Hunt je zpět.
 
 
Ale nejen že je zpět, ale po cestě si zřejmě trochu „šňupnul“. Nechci nikoho přivést v omyl, čtvrté pokračování Mission: Impossible se nekoná, ale podobnost tu je velká. Tom Cruise, jako Roy Miller, je agentem CIA, ale podle oficiálních zdrojů mu tak trochu „ruplo v bedně“ a je nesmírně nebezpečný. Do cesty se mu připlete Cameron Diaz, která ztvárňuje téměř čtyřicetiletého „diblíka“ June Havens. Ať již dobrovolně či nedobrovolně se řítí do víru bláznivé akce a odhalení pravdy. Je Roy Miller opravdu blázen nebo je vše jinak?

Je důležité uvědomit si, že se celý film nebere příliš vážně a nese se v duchu nadsázky a lehce až parodie. V celém snímku jsou patrné znaky 80. a 90. let. Hrdinové zde byli neohrožení, s lehkostí přeskakovali z auta na auto, nikdo je netrefil, ale oni měli neomylnou mušku a přitom vypadali „cool“ a sexy. Tom Cruise je v této roli perfektní. Skáče, střílí, okouzluje Cameron Diaz a přitom sype z rukávu jednu hlášku za druhou. Ani Cameron není nijak výrazně pozadu, jen je na ní více vidět, že všichni stárneme.

Příběh sám o sobě není extra propracovaný a originální. Hlavní myšlenka trochu zamrzla v čase. Do již zmíněných 80. nebo 90. let by se hodila víc. Nic to ale nemění na tom, že Zatím spolu, zatím živí je velmi zábavná akční komedie. Tom Cruise po dlouhé době vystrčil drápky. V poslední době jsme o něm slyšeli jen díky scientologii, manželce Katie Holmes a dcerce Suri.

Musíte se rozhodnou, jestli budete s Royem Millerem nebo bez něho. Ale být s ním, aspoň těch 109 minut se vyplatí. Odreagujete se a z kina budete odcházet dobře naladěni s úsměvem na rtech.

Jen malá poznámka na závěr. Proč přeložili Knight and Day jako Zatím spolu, zatím živí nechápu a nepochopím.
 

 Ve dvou se lépe míří.


 

Dva roky jezdím bez nehod, s větrem se honím o závod …


 

Každá správná hrdinka musí dokonale zvládat levý hák.


 

70%

Zatím spolu, zatím živí / Knight and Day

Musíte se rozhodnou, jestli budete s Royem Millerem nebo bez něho. Ale být s ním, aspoň těch 109 minut se vyplatí. Odreagujete se a z kina budete odcházet dobře naladěni s úsměvem na rtech.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací