Kniha Slunečnice byla pokřtěna kyticí slunečnic

krest_hnihy_slunecnice_00Pohodový křest byl plný legrace i příbuzných z východních Čech.

Usměvavá autorka Klára Mandausová představila v Paláci knih Luxor svoji knihu Slunečnice, která v sobě ukrývá romantický příběh o životě. Dle slov Petra Šimůnka, šéfredaktora časopisu Forbes a jednoho z kmotrů: „Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější. Místo problémů s výškou podpatků od Prada se tu řeší sražené svetry v pračce, smažák k večeři…“ Druhým kmotrem se stal Jaroslav Dušek, český filmový a divadelní herec, který hýřil svébytným humorem. Něžné pohlaví zastupovala sudička Petra Švecová, šéfredaktorka časopisu Marianne. Spisovatelku přijela podpořit i početná rodina z východních Čech.

Jakmile se dostal ke slovu již zmíněný herec, bylo o zábavu postaráno na několik desítek minut. Všechny přítomné bavil rozebíráním významů slov a četbou několika ukázek z knihy. Jeho výběr byl opravdu vytříbený, protože volil ty nejpikantnější pasáže, kde se řešila nejen homosexualita, ale například i zadek jako Čína. Pokud by všechny křty probíhaly takto, byly by u pokladen mnohem delší fronty.

I samotný křtící akt s popřáním knize mnoha úspěchů u čtenářů proběhl netradičně. Dva „sudiči“ a jedna sudička publikaci láskyplně poklepali a pohladili sluníčkově zbarvenou květinou. Jak to na akci vypadalo, si můžete již tradičně prohlédnout v galerii na našem FB profilu.

krest_hnihy_slunecnice_01

krest_hnihy_slunecnice_02

krest_hnihy_slunecnice_03

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací