Paranormal Activity: Prokletí / Paranormal Activity: The Marked Ones – recenze

paranormal_activity_5_prokleti_2014_plakatTento film nás zbaví veškeré chuti strkat cizím lidem nos do soukromí.
 
 
 
Je to možná překvapivé, ale zase to funguje! Řeč je o hororové sérii Paranormal Activity, která v pátém dějství zkusila poněkud jiný přístup. Hlavním hrdinou je tentokrát Jesse, mladík, který zrovna vystudoval střední školu a čekají ho prázdniny. Zřejmě by je strávil obyčejným poflakováním s kamarády jako většina teenagerů, kdyby nebyl se svými kamarády tak strašně zvědavý. To se ale ve světě hororů nevyplácí!

Nic již nebude takové jako předtím!Jen díky zvědavosti se mu s kamarádem podaří zachytit v bytě o patro níže podivný děsivý rituál a události se dají do pohybu jako lavina. Zvláště poté, kdy sousedka, jež bydlela v bytě pod ním, zemře v důsledku násilného činu. Ačkoli je to velmi nerozumné, Jesse se se svým kamarádem vydá na průzkum tohoto bytu a odnese si odsud kromě prožitého strachu i bolestivé tajemné kousnutí. Nic již nebude takové jako předtím!

Kdo jsme, kam kráčíme? Takové otázky, které mají existenciální nádech, si nemusí klást jen filosofové, ale také vyděšení příznivci této série po zhlédnutí jejího pátého dílu. Věřte tomu, že proměny v chování našich kamarádů budeme sledovat najednou o něco pozorněji, protože čert nikdy nespí a člověk nikdy neví! Co je ještě horší, nikdy nemůžeme tvrdit ani to, že známe dobře sami sebe!

Tvůrci se snažili o závěrečné prolnutí tohoto pokračování s předchozími díly, což může působit poněkud šroubovaně, jinak je však třeba ocenit, že v tomto hororu se stále něco děje a atmosféra postupně graduje. Problém může vzniknout jen s chováním některých postav, které je v kontextu situace, v níž se nacházejí, do značné míry nereálné. Pokud mi půjde o život, jen stěží si dokážu představit, že nepustím z ruky videokameru a poženu se neustále slepě do míst, kde mi hrozí nebezpečí.

Jestliže však bude divák pohlížet na Paranormal Activity: prokletí hlavně jako na snímek, který má přinést zábavu a trochu strachu, přičemž nebude podrobovat pitvě racionalitu chování jednotlivých postav, dostane se mu poměrně kvalitní podívané. Stopáž je velmi přijatelná a film nenudí. O to tu jde především!
 
 

Bože, kdo se má s těmi chlupy z nosu pořád trhat.

paranormal_activity_5_prokleti_foto_02
 
 

S tímhle videem zaručeně vyhrajeme Neváhej a toč pro dospělé.

paranormal_activity_5_prokleti_foto_01
 
 

Nejdůležitější je, nepustit kameru z ruky!

paranormal_activity_5_prokleti_foto_03
 
 

65%

Paranormal Activity: Prokletí / Paranormal Activity: The Marked Ones

Jen své zvědavosti může vděčit mladík Jesse za to, že se s kamarády stane svědky bizarního a nevysvětlitelného rituálu. Od té chvíle již nic není jako předtím a události se ženou zběsilým tempem dopředu, přičemž hlavní postavy se stále více musí ptát, kdo je kdo a z které strany hrozí největší nebezpečí.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací