Léto All Exclusive / Babysitting 2 – recenze

leto_all_exclusive_2015_plakatZáhada Blair Witch na dovolené v Brazílii. No dobře, o něco vtipnější.
 
 
 
Franck (Philippe Lacheau) se s partou svých bláznivých přátel a milovanou přítelkyní Soniou (Alice David) vydává do Brazílie, do hotelového rezortu jejího otce (Christian Clavier). Od začátku je jasné, že tahle skupinka se vždy připlete k nějaké nečekané situaci. A skutečně, když se pánové vydají na dobrodružný výlet, protože se nechtějí jen válet na pláži, samozřejmě to nedopadne dobře. Je po nich vyhlášeno pátrání a nikdo neví, kam se poděli, navíc mají na starost protivnou babičku. Najde se ale kamera na selfie tyči se záznamy jejich dne. Celý hotel začíná na obrazovce sledovat sérii katastrof, kterých byli neřízení cvoci účastníky, ale často i strůjci…

I když z českého názvu to neodhalíme, Léto All Exclusive je pokračováním dva roky starého snímku Babysitting, ale jeho (ne)znalost nám sledování nijak nenaruší. Hlavní hrdina zůstává stejný, film je natáčen v podobném duchu, ale lokace brazilského pralesa nabízí zajímavější situace. Hororovou metodou Found Footage nám jsou představovány gagy ústředních postav, na které šokovaně reagují diváci nalezeného záznamu, mezi kterými jsou samozřejmě pořádně naštvané partnerky zúčastněných bláznů, ale i Sonin otec, důležitý hotelový inspektor, ekologičtí nadšenci…

Bez Christiana Claviera už se, jak to tak vypadá, žádná moderní francouzská komedie neobejde, ale od dob Návštěvníků už se dost změnilo. Zde navíc funguje spíše jako exkluzivní host, a má jen málo příležitostí prokázat svůj komediální talent, když je jeho postava otce vykreslena zcela jednostranně a předvídatelně.

Celkově film stojí na ději a jednotlivých scénkách.Škoda, že hlavní hrdina Franck je útrpným účastníkem dění okolo, prostě nemastný neslaný. Je nám trochu jedno, zda zachrání vztah s přítelkyní, která je na něj celkem protivná, nebo skončí s nějakou jinou dívkou. Celkově film stojí na ději a jednotlivých scénkách, než na postavách, ty sice vnímáme, ale nevytvoříme si k nim zvláštní vztah.

Příznivce lehce pubertálního humoru ale určitě strhne energické tempo vyprávění, změny prostředí, dobrodružství jako skok padákem, krásná příroda, sem tam roztomilé zvíře, obdařené krasavice v bikinách… Prostě na nás dýchne léto! Nešťastné náhody a babiččiny vtípky o teroristech patří k tomu nejlepšímu, co nás čeká, spolu s neoblíbeným bratránkem Ernestem (Vincent Desagnat), který je naivní exot, a při nebezpečných situacích se tak stává přirozeným obětním beránkem skupiny.

Jestli vás tato bláznivá komedie dostane svým stylem humoru během prvních pár minut, nejspíš vás neomrzí až do konce. V opačném případě ale asi nemá smysl, abyste se pokoušeli jí přijít na chuť. Ani si vlastně nehraje na něco, co není: mladí hrdinové, svůdné dívky v plavkách, a snubní prsten v trávicím traktu, to nám už na začátku hodně napoví.

Pokud jsou bláznivé vtípky váš styl, snímek má opravdu spád a obsahuje spoustu gagů, navíc neklesá k nechutnostem. Většinou jsme ale zvyklí od francouzských komedií očekávat víc: propracované postavy, dialogy vybroušené k dokonalosti, inteligentní humor. Nedá se nic dělat, v tom případě nás Léto All Exclusive o svých kvalitách prostě nepřesvědčí.
 
 

„Moje snoubenka je zrovna na kurzu surfování…“

leto_all_exclusive_2015_foto_13
 
 

Kamarádi jsou někdy k nezaplacení. Vždy stojí při vás a vždy vás dostanou do průšvihu!

leto_all_exclusive_2015_foto_10
 
 

Je někdo ochotný obětovat se a pomilovat náčelníkovu ženu?

leto_all_exclusive_2015_foto_18
 
 

60%

Léto All Exclusive / Babysitting 2

Pokud jsou bláznivé vtípky váš styl, snímek má opravdu spád a obsahuje spoustu gagů, navíc neklesá k nechutnostem. Většinou jsme ale zvyklí od francouzských komedií očekávat víc: propracované postavy, dialogy vybroušené k dokonalosti, inteligentní humor. Nedá se nic dělat, v tom případě nás Léto All Exclusive o svých kvalitách prostě nepřesvědčí.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací