57. ročník MFF Karlovy Vary ocení Danielu Kolářovou a připomene tvorbu japonského režiséra Jasuzo Masumury

Letošní Karlovy Vary odhalují první střípky.

Bývá již tradicí, že koncem dubna sdělují organizátoři MFF Karlovy Vary první informace o nadcházejícím ročníku. A ani rok 2023 není výjimkou. Vyvrcholením tiskové konference bylo odhalení nového vizuálu.

Poté, co se prezident MFF KV Jiří Bartoška pozdravil se všemi přítomnými hosty, slavnostně prozradil, kdo se stane jednou z tváří 57. ročníku festivalu. „Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary převezme na slavnostním zakončení 57. ročníku karlovarského festivalu herečka Daniela Kolářová,“ uvedl Bartoška a doplnil, že jako poctu Daniele Kolářové promítne festival snímek Kulový blesk.

Umělecký ředitel Karel Och odprezentoval nástin programu. Těšit se můžeme na první dvě filmové sekce. První z nich připomene tvorbu japonského režiséra Jasuzo Masumury a druhá se zaměří na nezávislou íránskou kinematografii.

K programovým filmovým střípkům připojil Jiří Bartoška ještě jednu položku. Na festivalu můžeme již několik let vidět premiéry digitálně restaurovaných kopií nejvýznamnějších děl české kinematografii. Tentokrát nás čeká světová premiéra oceňovaného snímku režiséra Evalda Schorma Každý den odvahu.

Nechybělo ani slavnostní odhalení letošního vizuálu. Jiří Bartoška s Jakubem Spurným a Alešem Najbrtem ze Studia Najbrt společnými silami strhli bílé plátno z aktuálního plakátu, kde můžeme na černém pozadí pozorovat barevně vyvedené číslo 57.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací