Začátek roku s knižními novinkami od Albatros Media

Dali jste si nějaké knižní předsevzetí do nového roku?

 

Máte v plánu strávit celý nadcházející rok s knihou v ruce? Pokud ano, tak to je nejvyšší čas doplnit si knihovničku. Mediální společnost Albatros Media a.s. každý měsíc rozšiřuje svoji nabídku o nové tituly. Smíchu není nikdy dost. Soubor vtipů Kameňáky aneb Špalíček plný legrace počtvrté obohacený o ilustrace Petra Urbana bezesporu navodí dobrou náladu. Opomíjena by neměla zůstat ani zábava v podobě her. Tu nalezneme například v obrázkové knížce Peppa Pig – Hravá knížka či encyklopedii Animalium – kniha her. Kromě těchto dvou titulů kluky a holky potěší i Bylinkové pohádky s vůní mateřídoušky či horor pro děti Drákula. Leden přinese i poctivou dávku fantasy a mystery literatury, a to prostřednictvím knihy Prokletá krev, jež nám odhalí temná tajemství skrytá v zákoutích Versailles či dystopie Temné nadání – Zlatá klec s dekadentní vizí Anglie. Během prvního měsíce v roce budeme také koketovat s láskou. Román Jak voní láska poškádlí naše smysly. V thrilleru Náš manžel zatouží po pomstě svému bývalému tři opuštěné ženy. Pátrat budeme i v historii, a to hned několikrát a pokaždé jinak. Velká kniha komiksů přiblíží opomíjeného klasika české komiksu, 1177 př. Kr. Zhroucení civilizace a invaze mořských národů připomene zhroucení první globalizované společnosti světových dějin a Státníci a zločinci XX. století se zaměří na historická fakta a mýty.

 

Jak voní láska

Autor: Julie Cohen

Anotace:

„Může vůně vyvolat lásku?“

Po smrti matky, slavné malířky, s níž cestovala po celém světě, zůstala Felicity sama. Vdala se za novináře Quinna a ráda se stala součástí jeho rodiny. Život na venkově byl ale tak klidný a předvídatelný. Pak jednou ucítila ve vzduchu podivně známou vůni, která jí připomněla dávnou lásku. Vůně se objevovala stále častěji a Felicity začala cítit pochybnosti. Má se vydat za hlasem srdce a tajemnou vůní? Nebo si s ní jen pohrává její mysl?

Cena: 369 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, světová beletrie

Počet stran: 416

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 10. 01. 2019

Velká kniha komiksů

Anotace:

„Opomíjený klasik českého komiksu překvapí svou dynamickou kresbou i schopností suverénně zvládnout jakýkoli dobrodružný žánr!“

Kniha přináší obsáhlý průřez tvorbou Miloše Nováka od úplných počátků po pozdní práce a dokládá kreslířovu neuvěřitelnou všestrannost. Na čtenáře díky tomu čekají humorné gagy, satirický strip, western, detektivní thrillery, kosmické sci-fi, historické příběhy, příhody klukovských part i polodokumentární komiksy o průkopnících na poli techniky a létání. U většiny prací se přitom podařilo dohledat originály, a tak jsou vytištěny v kvalitě, jakou nemělo ani jejich první vydání.

Cena: 599 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 232

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 14. 01. 2019

Bylinkové pohádky

Autor: Jana Burešová

Anotace:

„Za pohádkami s vůní mateřídoušky“

Pohádky ze světa, kde to voní bylinkami, kde žijí princové, víly, čarodějnice a králové, kde dobro vítězí nad zlem a být čestný se vyplácí. Setkáme se tu s pohádkou o šatech utkaných z kopřiv, které princovi pomohou najít princeznu s dobrým srdcem nebo třeba s příběhem, kde se podaří zlomit kouzlo zlé čarodějnice… Prostřednictvím pohádek se děti navíc seznámí s osmnácti bylinkami a z každé pohádky vyplyne poučení podané srozumitelným a přívětivým způsobem.

Cena: 249 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 88

Rozměry: 170×243 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 14. 01. 2019

Náš manžel

Autor: Jo Jakeman

Anotace:

„Kam až byste zašly, abyste se pomstily svému bývalému?“

Tři různé ženy spojuje jediné: stejný muž. Imogen opustil Phillip kvůli mladší a hezčí ženě. Během nepříjemného rozvodového řízení se u ní najednou objeví a vyhrožuje, že ji připraví o syna, jestli do konce měsíce nezmizí z jejich domu. Vyděšená Imogen provede něco šíleného. A pak jí nezbývá než bojovat o život. Nečekané spojence najde v bývalé a budoucí ženě svého manžela. Všechny se chtějí pomstít…

Cena: 349 Kč

Žánr: thriller

Počet stran: 304

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 17. 01. 2019

1177 př. Kr. Zhroucení civilizace a invaze mořských národů

Autor: Eric Cline

Anotace:

„Zhroucení první globalizované společnosti světových dějin“

Téměř detektivní pátrání amerického archeologa po příčinách krize a zhroucení první globalizované společnosti lidských dějin ve východním Středomoří na přelomu 13. a 12. století před Kristem.

Cena: 349 Kč

Žánr: historie oborů

Počet stran: 304

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Vyšehrad

Datum vydání: 21. 01. 2019

Drákula

Autor: Giada Francia

Anotace:

„Jsi připraven postavit se tváří v tvář krvelačnému Drákulovi?“

Když Jonathan Harker, anglický právník, dorazí do Transylvánie za hrabětem Drákulou, aby s ním podepsal kupní smlouvu na dům v Londýně, velmi brzy zjistí, že s hrabětem není něco v pořádku. Drákula nejí, jeho odraz se nezobrazuje v zrcadle, bojí se světla i Jonathanova křížku na krku. Poté co ho uvidí spát v rakvi, si Jonathan uvědomí, jak hrozné monstrum se chce přestěhovat do Anglie. Od té chvíle nemyslí na nic jiného, než na to, jak Drákulu zastavit a ochránit svou milovanou snoubenku Minu.

Cena: 249 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, horor pro děti

Počet stran: 32

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 21. 01. 2019

Peppa Pig – Hravá knížka

Autor: kolektiv

Anotace:

„Zábavné učení s prasátkem Peppou!“

Hurá, svítí sluníčko! Peppa, Tom, maminka a tatínek se vypravili na pláž. Kdo se k nim přidá? 16 barevných magnetek umožní dětem vymyslet a rozehrát vlastní příběhy prasátka Peppy a jejích kamarádů!

Cena: 299 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka, leporelo

Počet stran: 10

Rozměry: 200×250 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 21. 01. 2019

 

Státníci a zločinci XX. století

Autor: Karel Pacner

Anotace:

„Fakta a bourání mýtů o třináctce, která zásadně utvářela historii“

Život v každé době ovlivňují prozíraví i méně prozíraví státníci, politikáři, diktátoři a zločinci. Tito lidé vlastně vytvářejí dějiny. Třináctka osobností, Lenin, Stalin, Wilson, Hitler, Churchill, Mao Ce-tung, Chruščov, Gándhí, Kennedy, Teng Siao-pching, Jan Pavel II., Reagan a Gorbačov bezesporu formovala dramatické 20. století, jímž se prolíná příběh boje mezi demokracií a diktaturou. Autor svým pronikavým pohledem odkrývá jejich příběhy a zároveň bourá historické mýty a poukazuje na paradoxy dějin.

Cena: 349 Kč

Žánr: světová historie, politika

Počet stran: 456

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 24. 01. 2019

 

Temné nadání – Zlatá klec

Autor: Vic Jamesová

Anotace:

„Dekadentní vize Anglie, ve které se mísí magie se syrovostí, láska s krutostí a intriky se statečností. První díl dystopické série.“

Svět je v rukou Mocných. Díky magické Síle ovládají politiku, obchod, finance i životy obyčejných lidí. Ti, kteří mezi ně nepatří, musí nastoupit na desetileté nucené práce. V naději, že zůstanou pohromadě, nastupují Hadleyovi do služby společně se svými dětmi. V den odjezdu je však šestnáctiletý Luke poslán do nejhoršího pracovního tábora v zemi. Zbytek rodiny odjíždí do přepychového sídla nejmocnější rodiny v Anglii. Budou ještě někdy spolu?

Cena: 349 Kč

Žánr: fantasy, dystopie

Počet stran: 328

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 24. 01. 2019

Animalium – kniha her

Autor: Jenny Broomová

Anotace:

„Zábavné úkoly pro kreativní přírodovědce.“

Kniha plná kreslení a vybarvování pro všechny milovníky a milovnice zvířat od autorky úspěšné knihy Animalium. Vezmi pastelky a vydej se na dobrodružství v království zvířat. Dostaň se z bludiště medúz, dokresli tropické ryby na korálový útes, vybarvi výjev z pouště a vymýšlej si vlastní bájná stvoření. Ponoř se do světa Animalia!

Cena: 299 Kč

Žánr: obrázková kniha, encyklopedie

Počet stran: 74

Rozměry: 224×305 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 25. 01. 2019

Prokletá krev

Autor: Ange

Anotace:

Odhalte temná tajemství skrytá v zákoutích Versailles!“

Představte si svět, ve kterém Velká francouzská revoluce nikdy neproběhla a kde se právě chystá korunovace Ludvíka XXIV. Sedmnáctiletou Angie pronásledují jednoho dne v metru dva ozbrojení muži a pokusí se jí zabít. Unikne jim jen o vlásek. Toho dne večer ji nečekaně navštíví její matka vévodkyně de Noaillesová, kterou jižléta neviděla, a pozve ji na ples do Versailles, aby byla náležitě představena u dvora. Angie se tam nechce, ale takový večer by jí mohl pomoci odhalit, kdo jí usiluje o život a proč.

Cena: 369 Kč

Žánr: čtení pro ženy, literatura pro dívky, román, fantasy pro děti, mystery pro děti, fantasy 

Počet stran: 440

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 28. 01. 2019

Kameňáky aneb Špalíček plný legrace počtvrté

Autor: kolektiv

Anotace:

„Vtipy, na které nezapomenete! Ilustrace Petra Urbana, na které byste možná zapomenout chtěli!“

Nejlepší vtipy pěkně pohromadě, navíc s ilustracemi Petra „Pivrnce“ Urbana. Znáte třeba tenhle? „Včera jsme se s manželkou pohádali, ale stejně jsem měl poslední slovo já.“ „A cos jí řekl?“ – „Tak si to teda kup!“

Cena: 199 Kč

Žánr: humor

Počet stran: 192

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 31. 01. 2019

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací