Křest knihy Narušitel v režii Davida Baldy

Kmotrou knihy se stala herečka Veronika Arichteva.
 
 
Příběh českých pilotů s názvem Narušitel s herci Pavlem Neškudlou, Jiřím Dvořákem, Veronikou Arichtevou, Petrem Kostkou, Stanislavem Zindoulkou a dalšími vstoupil do kin 24. ledna 2019. Film je atraktivní nejen tématem (život armádních letců z doby 70. a 80. let minulého století), ale i faktem, že režisérem, producentem, kameramanem a spoluautorem scénáře je (tehdy) sedmnáctiletý David Balda.


Kniha Narušitel vznikla podle scénáře ke stejnojmennému filmu. Na slavnostní křest do Paláce knih Luxor dorazil nejen David Balda, ale i jeho inspirace – dědeček, představitelka hlavní ženské role Veronika Arichteva a spoluautor Kult Petr.

 

Anotace knihy Narušitel:

Pravdivý příběh armádních letců ze 70. a 80. let minulého století. Podle filmového scénáře teprve osmnáctiletého režiséra!

Kniha Narušitel vznikla podle scénáře ke stejnojmennému filmu režiséra Davida Baldy. Příběh vypráví o životě armádních letců z doby 70. a 80. let minulého století. Hlavními postavami jsou čtyři přátelé, které spojuje jejich velká láska k létání. Nejtalentovanějším z nich je Vladislav Kučera, ale do Svazarmu na kurz létání se přihlásí všichni. Tráví tam většinu svého času, když idylické prostředí svazarmovského letiště naruší Státní bezpečnost.

Mnohaletí přátelé se s agenty dostávají do blízkého kontaktu. Každý z nich však stojí na jiné straně barikády. Všude okolo nich se nachází příslušníci StB, informátoři, vozy estébáků, kontroly, hlídky, výslechy, nebezpečí, strach. Je zkrátka nemožné se styku s nimi vyhnout. Kučerovým hrozí životní nebezpečí, a proto se rozhodují pro riskantní řešení. Není jiná možnost. Musí se rozhodnout, komu můžou věřit, a kdo pro ně představuje hrozící zradu. Podaří se jim uniknout Státní bezpečnosti a dostat se do bezpečí?

Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací