Na divadelní prkna se vrátil hvězdně obsazený muzikál Galileo

Na slavnostní premiéře v Divadle Hybernia vystoupili Janek Ledecký, Sabina Laurinová, Ivana Chýlková, Josef Vojtek, Petr Kolář, Dušan Kollár, Mojmír Maděrič, Ivan Vodochodský a další.
 
 
Je tomu již dlouhých šestnáct let, kdy jsme mohli poprvé vidět muzikál Galileo. Nyní se hudební a taneční show vrátila na jeviště, a to téměř v původním obsazení, protože na účinkování kývli všichni z původního obsazení.

„Muzikály Janka Ledeckého jsou pro mě výjimečné už tím, že přinášejí nádherná témata a zároveň skvělou hudbu se skvělými básnickými texty, které jsou nadčasové,“ svěřila se Sabina Laurinová, která v muzikálu opět hraje Galileovu lásku Miu. Odvážné kostýmy Giany di Medici znovu oblékla Ivana Chýlková: „Jankovi se ten muzikál hrozně povedl, udělal nadčasovou věc. Prostor na jevišti dává obrovskou výšku a hloubku. Hudba nádherně plyne a je to strhující.“  V dalších hlavních rolích během slavnostního představení zazářili Josef Vojtek, Petr Kolář, Dušan Kollár, Mojmír Maděrič či Ivan Vodochodský. Jako Galilea jsme mohli vidět Janka Ledecký.

V alternacích se dále můžeme těšit na Tomáše Novotného, Bohouše Josefa, Dashu, Elin Špidlovou, Pavla Zedníčka, L. W. Frenka, Michala Kavalčíka, Tomáše Trapla či Bibiánu Surovčíkovou. „Výhodou je, že všechny alternace jsou takzvaně áčkové. Takže já se těším, jak si to postupně odehrajeme ve všech myslitelných kombinacích. Navíc se jedná o bezkonkurečně nejhvězdnější muzikál u nás. A nikdo tam není obsazen jenom kvůli jménu, ale proto, že jeho interpretace je tvůrčí a pro vyznění muzikálu zásadní,“ prozradil Ledecký. 

Jak to na slavnostní premiéře Galilea v Divadle Hybernia vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací