Pohádkový i poučný únor 2019 s knižními novinkami od Albatros Media

Už víte, co budete tento měsíc číst?

 
 
I když je únor nejkratším měsícem v roce, knižních novinek od mediální společnosti Albatros Media a.s. je celá hromada. A začneme od těch nejmenších čtenářů, které zabaví hledací leporelo Hrajeme si – nezlobíme. Školáci a školačky ocení klasiku s vintage ilustracemi Walt Disney Classics – Dumbo, příběhy o zvířátkách Magická zvířata – Křečkovy zázraky či Pohádky z hvězd plné hrdinů ze starověkých bájí. Kluci a holky se budou moci učit i správně vyslovovat problematické hlásky se Školou řeči. Pro dospěláky s dětskou duší jsou určeny Politicky korektní pohádky na dobrou noc plné satiry a humoru. Měsíc únor nám nadělí i nová dobrodružství na pokračování, a to první díl steampunk-fantasy série Inkoust, kov a sklo a sérii plnou vášně a intrik Tři temné koruny. Z beletrie pro dospělé jmenujme například román Na úpatí Montmartru. Chybět nebude ani kapka historie, tentokrát se podíváme třicet let zpátky díky knize Můj rok 1989. Milovníky komiksu a detektivek nadchne Nestor Burma – Mlha na mostě Tolbiac. A aby nás nebolela po čtení tolika knih záda, je tu Nejen jóga pro bolavá záda.

 

Hrajeme si – nezlobíme

Autor: Ondřej Müller

Anotace:

„Do třetice hledací leporelo po úspěšných titulech Jedeme, jedeme a Nakupujeme!“

Příběhy veselé rodinky Stratilů z oblíbených hledacích leporel Jedeme, jedeme a Nakupujeme! pokračují v třetím leporelu s názvem Hrajeme si, nezlobíme. Na každé z pěti pestrých dvoustran tak mohou děti samy nebo s dospělými hledat známou rodinku i jejich domácí mazlíčky. Velké hledání pak začne ve chvíli, kdy papoušek na posledním obrázku zjistí, že mu chybí noty. Leporelo nezapře komiksový charakter, protože oba tvůrci, scenárista Ondřej Müller i kreslíř Libor Páv, komiks milují a léta se mu věnují.

Cena: 99 Kč

Žánr: leporelo

Počet stran: 12

Rozměry: 240×160 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 04. 02. 2019

Inkoust, kov a sklo

Autor: Gwendolyn Clare

Anotace:

„Je možné napsat svět se špatným koncem? První díl steampunk-fantasy série“

Když se propojí konkrétní člověk, konkrétní pero a konkrétní kniha, dokážou vytvářet zcela nové světy. Elsa z jednoho takového pochází. Její matka ho neustále mění a po jejím únosu Elsa musí vstoupit do reality. V alternativní viktoriánské Itálii potkává kromě tajemné skupiny vědců a vynálezců i krásného mechanika s tragickou minulostí. Podaří se jí vrátit svět do správných kolejí, nebo ji dříve najde nájemný vrah?

Cena: 299 Kč

Žánr: fantasy pro děti, fantasy

Počet stran: 336

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 11. 02. 2019

 

Pohádky z hvězd

Autor: Vladislav Slezák

Anotace:

„Noční hvězdné nebe je plné příběhů a jejich hrdinů“

Podívali jste se někdy pořádně na noční oblohu plnou hvězd? Víte, že se na ní zrcadlí nepřeberné množství úžasných příběhů? Pohádky z hvězd vám představí ty nejznámější z nich. Seznámíte se s hrdiny starověkých bájí – s královnou Berenikou, s dvojčaty Castorem a Polluxem i s udatným Herkulem. A nejen to, v knize najdete i pohádky, které v sobě snoubí celý vesmír a fantazii. Račte vstoupit do kouzelného světa hvězd, planet i komet. A večer až se setmí, zkuste na obloze najít Ještěrku, Pegase nebo Draka…

Cena: 349 Kč

Žánr: pohádka, pověsti, mýty, báje

Počet stran: 120

Rozměry: 200×260 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 11. 02. 2019

Na úpatí Montmartru

Autor: Britta Röstlund

Anotace:

„Na úpatí Montmartru se dějí záhadné věci. A ty mohou člověku úplně změnit život.“

Novinářka Helena a prodavač potravin Mancebo se vzájemně neznají, přesto je však cosi spojuje. Jednoho dne na úpatí Montmartru dostanou záhadnou nabídku práce – Helenu osloví v kavárně neznámý muž s otázkou, zda čeká na pana Belliviera, a když ze zvědavosti odpoví ano, ocitne se v opuštěné kanceláři, kde má přeposílat zakódované e-maily. Manceba zase požádá tajemná madame Cat, aby zjistil, zda je jí manžel nevěrný. Co mají tyto záhady společného? A jak oba naloží s možností docela změnit svůj život?

Cena: 349 Kč

Žánr: román, světová beletrie

Počet stran: 360

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 14. 02. 2019

Tři temné koruny

Autor: Kendare Blake

Anotace:

„První díl temné fantasy série plné vášní a intrik.“

Na ostrově Fennbrinu se v každé generaci rodí trojčata – tři královny, rovnocenné dědičky trůnu. Mirabella ovládá živly. Lusknutím prstů dokáže přivolat plameny nebo prudkou bouři. Katharina může pozřít nejprudší jedy, aniž by ji zabolelo břicho. Arsinoe zase umí vykouzlit nejrudější růži i krotit šelmy. Každá z nich je jedinečná, ale jen ta nejlepší může získat korunu. V den jejich šestnáctin proto začíná souboj. A hrát se bude na život a na smrt.

Cena: 297 Kč

Žánr: fantasy pro děti

Počet stran: 424

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 14. 02. 2019

 

Walt Disney Classics – Dumbo

 

Autor: kolektiv

Anotace:

„Nezapomenutelná klasika s vintage ilustracemi“

Vydejte se s Dumbem, maličkým slůnětem s příliš velkýma ušima, kterého si zamilovaly děti po celém světě, za nezapomenutelným dobrodružstvím. Přečtěte si okouzlující klasický příběh s původními vintage ilustracemi ze čtyřicátých let o létajícím slonovi, který všem dokázal, že je výjimečný.

Cena: 199 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 32

Rozměry: 200×250 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 18. 02. 2019

Nestor Burma – Mlha na mostě Tolbiac

Autor: Léo Malet

Anotace:

„Komiksová adaptace detektivního románu Léa Maleta“

Paříž, padesátá léta. Jednoho dne zavede jistá mladá žena soukromého detektiva Nestora Burmu do nemocnice Salpetriere. Tam Burma objeví nedávno zesnulého Abela Benoîta, starého známého z anarchistických dnů. Zatímco Burma se poté rozhodl vydat na (více méně) spořádanou cestu soukromého očka, jeho známý zůstal na opačné straně zákona jako padělatel, až dokud ho nedostihla jeho vlastní minulost. Je nyní na Burmovi, aby pomstil někdejšího přítele a odhalil dávné tajemství.

Cena: 499 Kč

Žánr: detektivka, komiks

Počet stran: 88

Rozměry: 225×297 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 18. 02. 2019

Škola řeči

Autor: Bohdana Pávková

Anotace:

„Škola řeči hrou“

Škola řeči nabízí dětem od 4 do 7 let zábavné procvičení výslovnosti problematických hlásek. V bohatě ilustrované publikaci najdete motivaci k vyvození hlásek nápodobou, výběr slov s obrázky k vyvození a procvičení hlásky a také povídky, ve kterých je zvýšená frekvence sledované hlásky. Hlásky jsou seřazeny od jednoduchých k obtížnějším z hlediska vývojového a artikulačního. Pro obohacení dětského slovníku jsou zařazeny jazykové hříčky.

Cena: 199 Kč

Žánr: logopedie

Počet stran: 88

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 18. 02. 2019

Magická zvířata – Křečkovy zázraky

Autor: Holly Webbová

Anotace:

„Třetí díl skvělé série pro všechny, kteří někdy zatoužili po tom, aby jejich zvířecí kamarád uměl mluvit!“

Lotka miluje čas strávený povídáním se zvířátky ve strýčkově kouzelném zverimexu. Její magické schopnosti se zase o něco zlepšily, ale ne natolik, aby se mohla postavit novému sousedovi, který začíná dělat potíže a je mocnější než ona. Naštěstí je tady křeček Giles. Je sice trošku panovačný, ale také odvážný, statečný a připravený kdykoli pomoci. A dokáže dělat doslova zázraky!

Cena: 149 Kč

Žánr: literatura pro dívky, příběhy o zvířatech

Počet stran: 120

Rozměry: 129×193 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 21. 02. 2019

Nejen jóga pro bolavá záda

Autor: kolektiv

Anotace:

„Nenechte se už dál trápit a dopřejte svým zádům zaslouženou péči“

Ať už trpíte bolestmi zad po úrazu, nebo se objevily v důsledku sedavého životního stylu či špatného držení těla, jistě víte, jak moc vás dokážou omezovat i při těch nejjednodušších činnostech. V této knize naleznete 40 jednoduchých ilustrovaných cviků, které vám pomohou zbavit se bolestí zad jednou provždy. Cviky jsou rozděleny do tří celků a doplněny o dechová cvičení a aktivity k propojení těla a mysli. Navíc zde naleznete také tipy, jak se bolestí zad vyvarovat při cestování či dlouhém sezení.

Cena: 349 Kč

Žánr: moderní žena, sport a fitness, zdraví pro každého, zdravý životní styl

Počet stran: 168

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 25. 02. 2019

Politicky korektní pohádky na dobrou noc

Autor: James Finn Garner

Anotace:

„Jak by vypadaly klasické pohádky, kdyby byly vyprávěny se vší politickou korektností?“

Křehké princezny, udatní rytíři, hodné babičky i stereotypně zlí vlci. Těm už odzvonilo. Je čas přehodnotit, co jste kdy v pohádkách četli. Císař není nahý – vyznává alternativní způsob oblékání. Sněhurka se neuchýlila do chaloupky k sedmi trpaslíkům, nýbrž k sedmi vertikálně znevýhodněným mužům. Nejznámější pohádky zbavené všech nešvarů a převyprávěné tak, aby nikoho nemohly ani trochu pohoršit, aneb břitký humor pro dospělé děti.

Cena: 199 Kč

Žánr: satira, povídka, humor ostatní, světová próza

Počet stran: 80

Rozměry: 134×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 25. 02. 2019

Můj rok 1989

Autor: Martin Ježek

Anotace:

„Revoluční rok 1989 – co revoluci předcházelo a co se dělo pak“

I když nekončí osmičkou, jako jiné osudové roky, byl letopočet 1989 pro naši zemi a její obyvatele přelomový. Znamenal totiž konec komunismu a pád železné opony, která se na západních hranicích začala hroutit jako domeček z karet. Byl to rok počátku velkých nadějí, radosti i slz. Jak jej prožívali slavní i obyčejní lidé, co se vše stalo nejenom u nás, ale i v zahraničí, co lidé měli rádi a co mít nemuseli? Ponořte se s námi do vzpomínek třicet let mladých.

Cena: 299 Kč

Žánr: non-fiction, dárkové publikace

Počet stran: 184

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 28. 02. 2019

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací