Válečné drama Sobibor exkluzivně v multikině Cinema City Slovanský dům

Zhlédněte snímek, který se dostal do širší nominace na Oscara za cizojazyčný film.
 
 
Blíží se večer, kdy se dozvíme, které snímky, herci a tvůrci si odnesou sošku Oscar. Do širší nominace v kategorii Cizojazyčný film se dostalo i válečné drama Sobibor. Snímek mapující skutečnou událost jediného úspěšného povstání v nacistickém vyhlazovacím táboře je nyní k vidění i u nás, a to pouze v multikině Cinema City Slovanský dům. Řada exkluzivních promítání odstartovala 21. února 2019.

Co: Exkluzivní projekce filmu Sobibor

Kde: Cinema City Slovanský dům

Kdy: od 21. února 2019

Podrobnosti: cinemacity.cz

Oficiální synopse filmu Sobibor:

Základ filmu představuje reálná událost, k níž došlo v roce 1943 v nacistickém táboře smrti Sobibor na území Polska. Hlavním hrdinou filmu je sovětský Žid Alexandr Pečerskij, intendant a vojenský zásobovač, který to dotáhl až k hodnosti poručíka. V říjnu 1943 upadne do zajetí a ocitne se ve v táboře Sobibor, kam Židy nevozili kvůli práci, ale aby je zabili v plynových komorách. Alexandrovi, silnému na duchu a morálně pevnému, se podaří za tři týdny připravit plán internacionálního povstání vězňů ze západní Evropy a Polska. Toto povstání se stane jediným úspěšným za celou druhou světovou válku a skončí masovým útěkem vězňů z nacistického táboru smrti.

Režie: Konstantin Chabenskij

Hrají: Konstantin Chabenskij, Christopher Lambert, Michalina Olszańska, Philippe Reinhardt

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací